«Ιπποτισμοί» Μητσοτάκη προς Τσιόδρα με αποδέκτη τον ίδιο!

Οι πολιτικές αστοχίες και αποτυχίες της κυβέρνησης όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έφερε τα πάνω-κάτω στον οποιοδήποτε σχεδιασμό και κατέστρεψε ολοσχερώς το αφήγημα περί «επιτυχίας» κατά την πρώτη έξαρση της πανδημίας.

Οι ενδοιασμοί του ίδιου του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα στην καθημερινή ενημέρωση, όσον αφορά τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας είχαν αναφερθεί πολλές φορές στον Τύπο χωρίς να επιβεβαιώνονται άμεσα παρά μόνον μέσα από τις αντιφάσεις της ίδιας της πολιτικής της (για παράδειγμα η χρήση μασκών αλλά και άλλων αντιφατικών χρονικά δηλώσεων) ενώ πληροφορίες μέσα από την ίδια την κυβέρνηση το επιβεβαίωναν.

Η «απομάκρυνσή» του από την καθημερινή ενημέρωση φούντωσε τα σενάρια περί «διάστασης» μεταξύ των δικών του επιστημονικών θέσεων και της πολιτικής ηγεσίας. Εξάλλου -προφανώς- ο Νίκος Χαρδαλιάς θεωρήθηκε αρκετός για την κυβερνητική προπαγάνδα. 

Αλλά η κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο που οδηγήθηκε από τα δικά της λάθη προφανώς τον «έπεισε» να επιστρέψει μέσα από το δικό της τηλεοπτικό «οπλοστάσιο» που συχνά απέχει από την επιστήμη και κινείται στην προπαγάνδα στοχοποιώντας κατά το δοκούν.

Σήμερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός έρχεται να τον υπερασπιστεί μέσω του Twitter κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση» του καθηγητή και προβάλλοντας το πρωθυπουργικό στήθος αναφέροντας με απλά λόγια: Βαράτε εμάς, εμένα...

Γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Η συστηματική στοχοποίηση του καθηγητή κ. Τσιόδρα τις τελευταίες μέρες είναι απολύτως απαράδεκτη. Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, είμαστε εδώ. Αλλά είναι λανθασμένο να στοχοποιούνται επιστήμονες που καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση.»

Δύο μεγάλες ενστάσεις:

Σε πρώτο επίπεδο, ουδείς αμφισβητεί τις γνώσεις και την εμπειρία του κυρίου Τσιόδρα. Αυτό που αμφισβητείται είναι κατά πόσο η επιστημονική γνώση και θέση μπορεί να υποχωρεί μπροστά στο πολιτικό συμφέρον.

Αν συμβαίνει αυτό, και οι ευθύνες του κυρίου Τσιόδρα υπάρχουν, και οι πολιτικές ευθύνες αλλά και οι ευθύνες απέναντι στη Δημόσια Υγεία.

Σε δεύτερο επίπεδο ο πρωθυπουργός εμφανίζεται έτοιμος να του ασκηθεί κριτική και να ακούσει!

Πρώτον:

Η κριτική προς τον κ. Τσιόδρα απευθύνεται και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθ’ ότι και πολιτικός υπεύθυνος.

Δεύτερον:
  • Πότε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν του ασκήθηκε κριτική, άκουσε ποτέ τις θέσεις των άλλων;
  • Πότε κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να συζητήσουν πάνω στη Δημόσια Υγεία και την καταστροφική (πολλαπλώς) πανδημία του κορονοϊού;
  • Πότε δεν έβρισε ο ίδιος ή μέσω των κυρίων Πέτσα, Κικίλια (κλπ) τους πολιτικούς του αντιπάλους όταν είχαν διαφορετικές απόψεις;
  • Πότε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε κάποια κίνηση ως προς τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της αντιπολίτευσης γενικά όσον αφορά (και) την οικονομική αντιμετώπιση της πανδημίας;

Ο κ. Μητσοτάκης και το σύστημα που έχει γύρω του έχει απόψεις για το Σύστημα Υγείας, για την Ιδιωτική Υγεία, για τους εργαζόμενους…

Άνοιξε τα σύνορα όταν όλοι κρούανε κώδωνες κινδύνου και ΠΟΤΕ δεν άκουσε άλλον…

Οπότε, ας αφήσει τους ρομαντισμούς και τους ιπποτισμούς.

Με τον τρόπο αυτό δεν προφυλάσσει τον κ. Τσιόδρα, αλλά απλά τον ίδιο του τον εαυτό…

Εξάλλου αυτό κάνει συνεχώς! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.