Ιράκ: 4 αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας

Ιράκ: 4 αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας

Τέσσερις ιρακινοί ομοσπονδιακοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες Τρίτη όταν εξερράγη βόμβα σε περιοχή νοτιοδυτικά της πόλης Κιρκούκ, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δύο πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Χαμπάτ, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κιρκούκ.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης, πάντως στην περιοχή συνεχίζουν να δρουν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η κυβέρνηση του Ιράκ ανακήρυξε τη νίκη της έναντι της οργάνωσης — που είχε καταλάβει αχανείς εκτάσεις της χώρας το 2014 προελαύνοντας αστραπιαία — τον Δεκέμβριο του 2017.

Όμως οι τζιχαντιστές του ΙΚ έκτοτε έχουν υιοθετήσει τακτικές ανορθόδοξου πολέμου και προσπαθούν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση στη Βαγδάτη.

Οι μαχητές της οργάνωσης ανασυντάχθηκαν στην οροσειρά Χεμρίν, βορειοανατολικά, που εκτείνεται από την επαρχία Ντιγιάλα, στα σύνορα με το Ιράν, ως τη Σαλαχουντίν στον βορρά και την Κιρκούκ στο νότο.

Προχθές Δευτέρα, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις κατοίκους χωριού που απέχει 65 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κιρκούκ. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης. Η αστυνομία θεωρεί πως επρόκειτο και σε αυτή την περίπτωση για επίθεση μελών του ΙΚ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter