Ιράκ: Δάνειο 10 δις λίρες από τη Βρετανία για να ορθοποδήσει

Ιράκ: Δάνειο 10 δις λίρες από τη Βρετανία για να ορθοποδήσει

Η Βρετανία συμφώνησε στην καταβολή δέκα δισεκατομμυρίων λιρών σε δάνεια για την χρηματοδότηση έργων υποδομών στο Ιράκ μέσα στην επόμενη δεκαετία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών του Ιράκ Αμπντούλ Ραζάκ αλ-Εσα.

Μόνο βρετανικές εταιρείες θα μπορούν να υπογράψουν συμβόλαια για την ανάληψη των έργων αυτών που θα χρηματοδοτηθούν από τα δάνεια, είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη.

“Το επιτόκιο των δανείων θα συμφωνηθεί από τις βρετανικές εταιρείες, διευκρίνισε ο υπουργός. Οι δύο χώρες συμφώνησαν στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως πλαίσιο για την παροχή πόρων σε συγκεκριμένα έργα την περίοδο αυτή, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

“Ο στόχος του δανείου είναι να χρηματοδοτηθούν έργα υποδομών περιλαμβανομένων έργων υδροδότησης και αποχετευτικών έργων μέσα σε μια περίοδο δέκα ετών”. Η Βρετανία είναι ο κυριότερος εταίρος στην υπό τις ΗΠΑ συμμαχία που συνδράμει τις ιρακινές προσπάθειες καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο κατέλαβε περίπου το ένα τρίτο της χώρας το 2014.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter