Ιράκ: Pουκέτες έπληξαν αμερικανική βάση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Ιράκ: Pουκέτες έπληξαν αμερικανική βάση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη

Ρουκέτες έπληξαν βάση του υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικού συνασπισμού στη Βαγδάτη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, χωρίς όμως να προκαλέσουν θύματα, δήλωσε εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Η σημερινή επίθεση έγινε πριν το ξημέρωμα με «μικρές ρουκέτες» και δεν προκάλεσε θύματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της συνασπισμού σε ανακοίνωση στο Twitter. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού, τρεις ρουκέτες Κατιούσα έπληξαν τη λεγόμενη Πράσινη Ζώνη, μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή όπου βρίσκονται η αμερικανική πρεσβεία, άλλες ξένες αποστολές και κτίρια της ιρακινής κυβέρνησης. Μια τέταρτη ρουκέτα έπληξε κοντινή βάση επιμελητείας για ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις, ανέφερε η ανακοίνωση.

Αυτή είναι η 19η επίθεση εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων, βάσεων και συμφερόντων σε τέσσερις μήνες στο Ιράκ, τουλάχιστον κατά την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για καμία από τις επιθέσεις αυτές που έχουν καταγραφεί από τις 28 Οκτωβρίου, αν και η Ουάσινγκτον κατηγορεί ένοπλες φιλοϊρανικές παρατάξεις ως υπεύθυνες.

Χθες, μια από τις πιο ριζοσπαστικές φιλοϊρανικές οργανώσεις του Ιράκ, η Νουτζάμπα, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι «αποφάσισε να αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας (του Ιράκ) και για να δοθεί απάντηση στις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής». «Είμαστε πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεστε», προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter