Ιράκ: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση

Ιράκ: Το κοινοβούλιο ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση

Οι ιρακινοί βουλευτές ενέκριναν τη νέα κυβέρνηση την Πέμπτη, τερματίζοντας πάνω από ένα χρόνο αδιεξόδου, αλλά εξακολουθουν να αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, αναφέρει το Reuters.

Ο πρωθυπουργός, Μοχάμεντ Σιά Αλ-Σουντάνι, 52 ετών, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ καθώς και υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Οι επιλογές του Σουντάνι για 21 υπουργεία εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας του κοινοβουλίου για το υπουργικό συμβούλιο. Διόρισε τον επικεφαλής της κρατικής South Gas Co. (SGC), Χαγιάν Αμπντούλ Γκάνι, Υπουργό Πετρελαίου.

Η συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Πέμπτης έρχεται ένα χρόνο μετά τις εκλογές στις οποίες ο λαϊκιστής σιίτης κληρικός Μοκτάντα Αλ-Σαντρ ήταν ο μεγαλύτερος νικητής, αλλά απέτυχε να συγκεντρώσει υποστήριξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Σαντρ απέσυρε τους 73 βουλευτές του τον Αύγουστο και είπε ότι θα παραιτηθεί από την πολιτική, προκαλώντας τη χειρότερη βία στη Βαγδάτη εδώ και χρόνια, όταν οι πιστοί του εισέβαλαν σε κυβερνητικό παλάτι και πολέμησαν αντίπαλες σιιτικές ομάδες, οι περισσότερες από τις οποίες υποστηρίζονταν από το Ιράν και με ένοπλες πτέρυγες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter