Ιράν: Αποκλείει τους Αμερικανούς αθλητές από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελεύθερης πάλης

Ιράν: Αποκλείει τους Αμερικανούς αθλητές από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελεύθερης πάλης

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να μη συμμετάσχει η ομάδα ελεύθερης πάλης των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη χώρα.

«Το θέμα συζητήθηκε σε ειδική επιτροπή και τελικά (αυτή) αποφάσισε κατά του ταξιδιού της αμερικανικής ομάδας πάλης στο Ιράν», για τη συμμετοχή στους αγώνες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κουασεμί στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Η πρόσφατη στάση των ΗΠΑ έναντι Ιρανών πολιτών οδήγησε το υπουργείο Εξωτερικών να λάβει αυτή την απόφαση, πρόσθεσε ο Κουασεμί.

Στις 31 Ιανουαρίου, το Ιράν ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να χορηγεί βίζα σε Αμερικανούς πολίτες, αντιδρώντας στην πρόσφατη ταξιδιωτική απαγόρευση της Ουάσιγκτον για πολίτες επτά, κατά πλειονότητα μουσουλμανικών, χωρών, στις οποίες περιλαμβάνεται το Ιράν. «Δεν θα εκδίδουμε βίζα για Αμερικανούς, αλλά θα υπάρχουν εξαιρέσεις για ορισμένους, οι περιπτώσεις των οποίων θα παραπέμπονται σε Επιτροπή που έχει συσταθεί στο (ιρανικό) υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε την Τρίτη ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter