Ιράν και Συρία ιδρύουν κοινή τράπεζα με φόντο την οικονομική συμπόρευση

Ιράν και Συρία ιδρύουν κοινή τράπεζα με φόντο την οικονομική συμπόρευση

Ιράν και Συρία ανακοίνωσαν την Πέμπτη, την ίδρυση κοινής τράπεζας, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης Ροστάμ Κασεμί.

«Η Τεχεράνη και η Δαμασκός αποφάσισαν να ιδρύσουν κοινή τράπεζα», φέρεται να δήλωσε ο Ιρανός υπουργός ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Συρία και συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, με τον οποίο συζήτησαν την κατάσταση της οικονομίας στην Συρία και ζητήματα που άπτονται των ιρανο-συριακών οικονομικών σχέσεων.

Η απόφαση για την ίδρυση κοινής τράπεζας ελήφθη κατά την συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και επί θεμάτων μετανάστευσης της Συρίας, Φεϊζάλ Μικντάντ. Η τράπεζα θα έχει αντιπροσωπείες και στις δύο χώρες.

Εκτός των άλλων, αποφασίσθηκε μετά το πέρας της επίσκεψης Κασεμί στην Συρία να υπάρξει συνάντηση των διευθυντών των υπηρεσιών πολιτικής αεροπορίας των δύο χωρών για να προωθήσουν την συνεργασία στον τομέα των αερομεταφορών. Επίσης ο επικεφαλής για τις ελεύθερες οικονομικές ζώνες του Ιράν θα επισκεφθεί την Συρία για να συζητήσει την δημιουργία από κοινού ελεύθερης οικονομικής ζώνης στην επικράτεια της Συρίας. Προβλέπεται η δημιουργία στην Συρία ιρανικών εργοστασίων κατασκευής τρακτέρ και αγροτικού εξοπλισμού, κατάργηση των δασμών στο διμερές εμπόριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter