Ιράν: Οι αμερικανικές δυνάμεις στον Κόλπο συνιστούν στόχο, όχι απειλή

Ιράν: Οι αμερικανικές δυνάμεις στον Κόλπο συνιστούν στόχο, όχι απειλή

Ένας υψηλόβαθμος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε σήμερα ότι η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου συνιστούσε απειλή, όμως σήμερα οι δυνάμεις αυτές αποτελούν στόχο.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά Β-52, για να απαντήσουν στις “απειλές” του Ιράν στην περιοχή. Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln αντικατέστησε ένα άλλο που αποχώρησε από τον Κόλπο τον περασμένο μήνα.

“Ένα αεροπλανοφόρο που διαθέτει τουλάχιστον 40-50 αεροπλάνα και 6.000 (άνδρες) αποτελούσε σοβαρή απειλή για εμάς στο παρελθόν, όμως τώρα είναι στόχος και οι απειλές έχουν μετατραπεί σε ευκαιρίες”, είπε ο Αμιραλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA. “Αν (οι Αμερικανοί) κάνουν κάποια κίνηση, θα τους χτυπήσουμε στο κεφάλι”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του αεροπορικού κλάδου των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, αντιναύαρχος Χοσεΐν Χανζαντί, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν από τον Κόλπο.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο σήμερα, ο αντιστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, που διορίστηκε επικεφαλής των Φρουρών τον περασμένο μήνα, υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει έναν “ψυχολογικό πόλεμο” στην περιοχή.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σε ανάρτησή του στο Twitter, υποστήριξε ότι ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, σχεδίαζε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία και μια πιο επιθετική στάση απέναντι στην Τεχεράνη πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του. Επικαλέστηκε ένα άρθρο του Μπόλτον που είχε δημοσιευτεί το 2017 στο National Review με τον τίτλο “Πώς να αποχωρήσουμε από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter