Ιράν: Οι φωτογραφίες από το τάνκερ που φέρεται να δέχθηκε επίθεση (photos)

Ιράν: Οι φωτογραφίες από το τάνκερ που φέρεται να δέχθηκε επίθεση (photos)

Το Ιράν έβγαλε στο “φως” φωτογραφίες από το τάνκερ που φέρεται να δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά της Σαουδικής Αραβίας.

Φωτογραφίες από το τάνκερ που φέρεται να δέχθηκε επίθεση στα ανοιχτά της Σαουδικής Αραβίας δημοσιοποίησε το Ιράν. Στις φωτογραφίες φαίνεται να υπάρχουν δύο οπές στο κύτος του πλοίου. Το Ιράν αναφέρει ότι το τάνκερ επλήγη από δύο εκρήξεις οι οποίες πιθανότατα προκλήθηκαν από πυραύλους, την ώρα που έπλεε στα 100 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σαουδικής Αραβίας, την περασμένη Πέμπτη.

Η κρατική εταιρεία “Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαιοφόρων”, στην οποία ανήκει το τάνκερ, έφερε στο “φως” τις φωτογραφίες που φανερώνουν τις δύο οπές στην δεξιά πλευρά του πλοίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επίθεση προκλήθηκε διαρροή πετρελαίου, με το τάνκερ να συνεχίζει την πορεία του.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εν μέσω της έντασης που επικρατεί μεταξύ του Ιράν από την μία πλευρά και της Σαουδικής Αραβίας και των Αμερικανών συμμάχων της από την άλλη. Το Ριάντ και η Ουάσινγκτον κατηγόρησαν πρόσφατα την Τεχεράνη ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που έγιναν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, κάτι το οποίο διέψευσε το Ιράν.

Η εν λόγω ενέργεια σημειώθηκε μετά την σύλληψη αρκετών δεξαμενόπλοιων από το Ιράν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή του Κόλπου, όπως και αυτήν τον Ιούλιο ανοιχτά του Γιβραλτάρ ενός ιρανικού τάνκερ, στο οποίο δόθηκε άδεια απόπλου στις 15 Αυγούστου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter