Ιράν: Πληροφορίες για εκατοντάδες συλλήψεις σε νέα αντικυβερνητική διαδήλωση

Ιράν: Πληροφορίες για εκατοντάδες συλλήψεις σε νέα αντικυβερνητική διαδήλωση

Την σύλληψη τουλάχιστον 100 διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα κατά του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν στο πλαίσιο αντικυβερνητικής διαδήλωσης καταγγέλλει οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, η Iran Human Rights, που εδρεύει στη Νορβηγία, προειδοποίησε ότι τουλάχιστον 100 συλληφθέντες διαδηλωτές κινδυνεύουν να τους επιβληθεί η θανατική ποινή. «Ο πραγματικός αριθμός πιστεύεται ότι είναι πολύ υψηλότερος» επειδή στις οικογένειες των συλληφθέντων ασκούνται πιέσεις «για να μην μιλήσουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

«Θάνατος στον δικτάτορα, θάνατος στον Χαμενεΐ», φώναζαν οι διαδηλωτές στην πόλη Ζαχεντάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, σύμφωνα με πλάνα που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα συγκεκριμένα βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιρανικά δικαστήρια έχουν καταδικάσει σε θάνατο περισσότερους από 12 διαδηλωτές, βασιζόμενα σε κατηγορίες που απορρέουν από τον ισλαμικό νόμο, στο φόντο των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τη χώρα μετά τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγματα κατόπιν διαδηλώσεων στο Ιράν

Ιράν: Δεύτερη εκτέλεση διαδηλωτή – Το καθεστώς προσπαθεί να καταπνίξει τις αντιδράσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter