Ιράν: Πυραυλικές επιθέσεις εναντίον Kούρδων αντικαθεστωτικών στο Ιράκ

Ιράν: Πυραυλικές επιθέσεις εναντίον Kούρδων αντικαθεστωτικών στο Ιράκ

Σε πυραυλικές επιθέσεις και πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον θέσεων των Κούρδων αντικαθεστωτικών του Ιράν στην περιοχή του Αλτούν Κούπρι προχώρησε η Τεχεράνη την Τρίτη,δύο ημέρες μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον οργανώσεων τις οποίες κατηγορεί ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές στη χώρα.

Το βράδυ της Κυριακής, πύραυλοι και drones-καμικάζι που εκτόξευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης έπληξαν βάσεις πολλών αντιπολιτευόμενων οργανώσεων, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ενώ την Τρίτη, οι χερσαίες δυνάμεις των Φρουρών εξαπέλυσαν «μια νέα σειρά επιθέσεων εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων» στο ιρακινό Κουρδιστάν, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

«Σήμερα, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έπληξε με ρουκέτες ομάδες της ιρανικής αντιπολίτευσης σε δύο ζώνες», έγραψε στο Twitter ένας εκπρόσωπος της αυτόνομης κυβέρνησης του Κουρδιστάν, ο Λαούκ Γαφούρι, αναφέροντας την πόλη Πέρντι (σ.σ. η κουρδική ονομασία του Αλτούν Κούπρι) και την περιοχή της Ντεγκάλα, στα ανατολικά της Αρμπίλ, της περιφερειακής πρωτεύουσας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα Κουρδιστάν του Ιράν (PDKI) και η ιρανική κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Κομάλα επιβεβαίωσαν ότι έγιναν βομβαρδισμοί εναντίον εγκαταστάσεών τους.

 

Πηγή: Bloomberg, Axios

Διαβάστε επίσης:

Ιράν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε πανεπιστήμια και κουρδικές περιοχές

Ιράν: Διαδηλωτές πυρπόλησαν το σπίτι του Χομεϊνί

Διεθνής Τύπος: «Κύμα» λιτότητας στη Βρετανία – Προειδοποιήσεις για εμφύλιο στο Ιράν

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter