Ιράν: Σταμάτησε την απεργία πείνας η φυλακισμένη Βρετανοϊρανή

Ιράν: Σταμάτησε την απεργία πείνας η φυλακισμένη Βρετανοϊρανή

Η Βρετανοϊρανή υπάλληλος οργάνωσης αρωγής Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ σταμάτησε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει στην Τεχεράνη με στόχο να ασκήσει πιέσεις για την αποφυλάκισή της, δήλωσε σήμερα στο BBC ο σύζυγός της.

Η Ζαγαρί-Ράτκλιφ, η οποία είναι project manager στο Ίδρυμα Thomson Reuters, είχε ξεκινήσει την απεργία πείνας πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Συνελήθη τον Απρίλιο του 2016 σε αεροδρόμιο της Τεχεράνης ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Βρετανία μαζί με την κόρη της έπειτα από οικογενειακή επίσκεψη στο Ιράν και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών κατηγορούμενη για τον σχεδιασμό ανατροπής του θεοκρατικού κατεστημένου του Ιράν.

Η οικογένειά της και το Ίδρυμα, μια φιλανθρωπική οργάνωση η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από το Thomson Reuters και το Reuters News, αρνούνται την κατηγορία.

Ο Ρίτσαρντ Ράτκλιφ, ο σύζυγός της, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι μίλησε σήμερα με την σύζυγό του και ότι σταματάει την απεργία πείνας.

“Αποφάσισε να τερματίσει την απεργία πείνας. Μου είπε μάλιστα ότι το πρωί έφαγε πρωινό”, είπε ο σύζυγός της. Ο Ράτκλιφ, ο οποίος σταματάει και εκείνος την απεργία πείνας που έκανε, είπε ότι η διαμαρτυρία τους συνέβαλε στο να δοθεί δημοσιότητα στην υπόθεση.

“Στο Ιράν η ιστορία μας πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με πριν και έχει γίνει συνείδηση ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί”.

AΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter