Ιράν: Τέσσερις νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων – Καταγγελίες για την κατασκευή τους (Video)

Ιράν: Τέσσερις νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων – Καταγγελίες για την κατασκευή τους (Video)
Φωτογραφία αρχείου

Τέσσερις άνθρωποι, δύο από τους οποίους αστυνομικοί, σκοτώθηκαν την Κυριακή, στο Ιράν όταν κτίρια κατέρρευσαν στη διάρκεια επιχείρησης για την κατεδάφισή τους στη νοτιοδυτική Τεχεράνη, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Χθες, Κυριακή, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο για τρεις νεκρούς αστυνομικούς και 11 πολίτες που τραυματίσθηκαν.

«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», από τους οποίους δύο αστυνομικοί, μετέδωσε το Tasnim.

Οι αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί για «να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους του δήμου» που είχαν ως αποστολή να κατεδαφίσουν «αυθαίρετες κατοικίες», είχε μεταδώσει χθες, Κυριακή, το πρακτορείο ISNA.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, πέντε κτίρια κατέρρευσαν ξαφνικά «εξαιτίας του μη σεβασμού μέτρων ασφαλείας κατά την κατασκευή τους», ανέφερε η αστυνομία της Τεχεράνης σε ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το ISNA.

«Οι συνάδελφοί μας εξακολουθούν να εργάζονται στον τόπο του δυστυχήματος» επειδή «είναι πιθανό άλλος ένας άνθρωπος να βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Tasnim ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Τεχεράνης Τζαλάλ Μαλεκί.

Σύμφωνα με το Tasnim, οι αρχές «ενδέχεται να συλλάβουν ορισμένα άτομα που εμπλέκονται στη μη ασφαλή και παράνομη κατασκευή» των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Το Σάββατο, αξιωματούχος του δήμου της Τεχεράνης έκανε λόγο για κατεδάφιση άνω των 46.000 αυθαίρετων κτιρίων στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Χαμσάχρι, την οποία εκδίδουν οι δημοτικές αρχές.

Το Μάιο 2022, η κατάρρευση μιας υπό κατασκευή πολυκατοικίας στην πόλη Αμπαντάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους.

Η καταστροφή αυτή, μία από τις πιο πολύνεκρες στο Ιράν, είχε προκαλέσει διαδηλώσεις στη χώρα σε αλληλεγγύη με τις οικογένειες των θυμάτων και κατά των αρχών, τις οποίες οι διαδηλωτές κατηγορούσαν για διαφθορά και ανικανότητα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter