Ιράν: Το πυροβολικό σφυροκόπησε θέσεις ανταρτών στα βορειοδυτικά της χώρας

Ιράν: Το πυροβολικό σφυροκόπησε θέσεις ανταρτών στα βορειοδυτικά της χώρας

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν ομοβροντίες πυροβολικού εναντίον θέσεων ανταρτών κοντά σε βορειοδυτική, παραμεθόρια περιοχή χθες Σάββατο, την επομένη του θανάτου τριών μελών της συνοριοφυλακής στα τριεθνή σύνορα Ιράν-Ιράκ-Τουρκίας, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι το πυροβολικό έπληξε θέσεις «αντεπαναστατικών τρομοκρατικών οργανώσεων στην άλλη πλευρά των βορειοδυτικών συνόρων της χώρας μας» (σ.σ.: ενν. στην Τουρκία), καταφέρνοντας βαριές απώλειες στον εχθρό, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, τρεις Iρανοί συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ανταλλαγές πυρών με «τρομοκράτες» προχθές Παρασκευή.

«Ένοπλα αντεπαναστατικά στοιχεία (…) άρχισαν ανταλλαγές πυρών με ορισμένο αριθμό συνοριοφρουρών του συντάγματος Χουρμία το απόγευμα», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο διοικητής της συνοριοφυλακής της ιρανικής επαρχίας του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, ο Γιαχία Χουσεϊνχάνι.

Οι ανταλλαγές πυρών έγιναν κοντά στην κοινότητα Τεργκεβέρ, δυτικά από τη Χουρμία, 16 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Η ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν γειτονεύει επίσης με το ιρακινό Κουρδιστάν.

Η συνοριοφυλακή «απώθησε τους τρομοκράτες κι απέτρεψε την παρείσφρησή τους» στο Ιράν, καταφέρνοντας «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις τους, είπε ο διοικητής Χουσεϊνχάνι, ο οποίος μίλησε για τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες μεταξύ των ανδρών του.

Τον Αύγουστο, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωναν πως σκότωσαν τρεις «τρομοκράτες», μέλη ένοπλης «αντεπαναστατικής οργάνωσης», που κατ’ αυτούς συνδέεται με τις ΗΠΑ, καθώς προσπαθούσαν να παρεισφρήσουν στην επαρχία.

Εδώ και χρόνια, σημειώνονται σποραδικές μάχες στο δυτικό και στο βορειοδυτικό Ιράν ανάμεσα στις ιρανικές δυνάμεις και Kούρδους αντάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter