Ιράν: Τουλάχιστον 610 νεκροί έως σήμερα από την επίθεση του Ισραήλ

Ιράν: Τουλάχιστον 610 νεκροί έως σήμερα από την επίθεση του Ισραήλ

Ο πόλεμος, που κηρύχθηκε στις 13 Ιουνίου από το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 610 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 4.700, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από το ιρανικό υπουργείο Υγείας.

«Στη διάρκεια των 12 τελευταίων ημερών, τα νοσοκομεία (…) αντιμετώπισαν εξαιρετικά οδυνηρές στιγμές», έγραψε στο X ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χοσεΐν Κερμανπούρ.

Προηγούμενος απολογισμός, που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το Σάββατο, έκανε λόγο για περισσότερους από 400 νεκρούς και 3.056 τραυματίες.

Εξάλλου οι ιρανικές αρχές «εξουδετέρωσαν», κοντά στη φυλακή Εβίν, δύο πυραύλους που δεν είχαν εκραγεί, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, την επομένη των ισραηλινών πληγμάτων σ’ αυτό το σωφρονιστικό ίδρυμα της Τεχεράνης, τα οποία προκάλεσαν το θάνατο ανθρώπων, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη.

«Δύο πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν χθες, οι οποίοι έπεσαν κοντά στη φυλακή Εβίν, αλλά δεν εξερράγησαν, εξουδετερώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: 

Τραμπ: Και το Ισραήλ και το Ιράν παραβίασαν την εκεχειρία

«Γυάλινη» εκεχειρία: Καταγγελίες, διαψεύσεις και εκατέρωθεν απειλές – «Νεκρός πυρηνικός επιστήμονας στο Ιράν»

Θρίλερ στη Μ. Ανατολή: Το Ιράν διαψεύδει ότι παραβίασε την εκεχειρία – «Θα απαντήσουμε δυναμικά», λέει ο Κατζ

Ανάλυση BBC: Εύθραυστη εκεχειρία και «όλοι νικητές» – «Ανακούφιση» για Τελ Αβίβ, Τεχεράνη

Ετικέτες

Documento Newsletter