Ιρανός ΥΠΕΞ: Θα απαντήσουμε αναλογικά και νόμιμα στις ΗΠΑ

Ιρανός ΥΠΕΞ: Θα απαντήσουμε αναλογικά και νόμιμα στις ΗΠΑ

Θα απαντήσουμε αναλογικά και με νόμιμο τρόπο στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Πρόκειται για μια επιθετική ενέργεια απέναντι στο Ιράν και ισοδυναμεί με ένοπλη επίθεση εναντίον του Ιράν και θα απαντήσουμε. Όμως θα απαντήσουμε αναλογικά και όχι δυσανάλογα. Θα απαντήσουμε με νόμιμο τρόπο, δεν είμαστε παράνομοι όπως ο πρόεδρος Τραμπ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζαρίφ.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αναφερόταν στο tweet του Τραμπ το Σάββατο με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν στοχεύσει 52 σημεία στο Ιράν «ορισμένα από τα οποία σε πολύ υψηλό επίπεδο για το Ιράν και την ιρανική κουλτούρα».

«Δεν έχει κανέναν σεβασμό για το διεθνές δίκαιο και είναι έτοιμος να διαπράξει εγκλήματα πολέμου – η επίθεση σε πολιτιστικά μνημεία είναι έγκλημα πολέμου» πρόσθεσε 

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ιράν διαμηνύει ότι η Τεχεράνη εξετάζει 13 διαφορετικά σενάρια για να απαντήσει στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με τον Αλί Σαμχανί ακόμα και το πιο αδύναμο εξ αυτών θα αποτελέσει «ιστορικό εφιάλτη» για τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter