Ιρίνη Καραμάνος: Ποια είναι η Ελληνίδα σύντροφος του αριστερού νέου προέδρου της Χιλής, Γκάμπριελ Μπόριτς

Ιρίνη Καραμάνος: Ποια είναι η Ελληνίδα σύντροφος του αριστερού νέου προέδρου της Χιλής, Γκάμπριελ Μπόριτς

Στο πλευρό του νέου προέδρου της Χιλής Γκάμπριελ Μπόριτς βρίσκεται τα τελευταία 2,5 χρόνια η Ιρίνα Καραμάνος. Χαμηλών τόνων και εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος, η Ιρίνα δεν έκανε πολλές εμφανίσεις προεκλογικά. Ωστόσο αυτές πύκνωσαν καθώς όλα όδευαν προς την τελική ευθεία, και λέγεται πως το συμπαθητικό της προφίλ έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην εκλογή του Μπόριτς.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί στην περίπτωση που εκλεγεί – όπως κι έγινε – ο σύντροφός της.

Η 32χρονη είναι κόρη του Τζόρτζ Καραμάνος, που για χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο. Σύμφωνα με τα χιλιανά ΜΜΕ ο πατέρας της Ιρίνα, συνέβαλε σημαντικά στη νίκη του Γκάμπριελ Μπόριτς.

Η Ιρίνα Καραμάνος είναι 32 ετών, έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία.

Σε τηλεοπτική της εμφάνιση έχει δηλώσει ότι καταδικάζει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Πινοσέτ επειδή αποτελεί «κίνδυνο» για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα περί ασφάλειας και τάξης έχει πει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να μιλήσουμε για το οργανωμένο έγκλημα, τον έλεγχο των όπλων, πρέπει να μιλήσουμε για την ασφάλεια, τη σχέση μεταξύ αστυνομίας και διακινητών ναρκωτικών».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η Ιρίνα δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις, ωστόσο εμφανίστηκε στη σκηνή μόλις πριν από εβδομάδες, όταν τον συνοδεύσε στην πολιτική του ομιλία, αφού κατάφερε να περάσει στον δεύτερο εκλογικό γύρο – κάτι που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να κερδηθούν οι πιο συντηρητικοί ψηφοφόροι που θέλουν ο πρόεδρος να συνοδεύεται.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις στην Πολιτεία που να σχετίζονται με τη σχέση του Προέδρου ή με οποιονδήποτε».

«Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα διαφάνειας, ανάλογα με το προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων, και όχι δεσμών αίματος ή συγγένειας με τον Πρόεδρο» είχε δηλώσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Χιλής.

«Η θέση της πρώτης κυρίας αξίζει να επανεξεταστεί γιατί βρισκόμαστε σε διαφορετικούς καιρούς, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να ξανασκεφτούμε τη δύναμη και τις σχέσεις που προκύπτουν από αυτήν» είχε δηλώσει αναφορικά με την εκλογή του συντρόφου της η Ιρίνα Καραμάνος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter