Irish Times για σκάνδαλο ΗΠΑ: Οι Έλληνες πρωταγωνιστές και η Goldman Sachs

Irish Times για σκάνδαλο ΗΠΑ: Οι Έλληνες πρωταγωνιστές και η Goldman Sachs

Εκτενή είναι τα αφιερώματα του διεθνή Τύπου για το σκάνδαλο των χρηματιστών που αποκόμισαν εκατομμύρια δολάρια παρανόμως και στο οποίο εμπλέκονται δύο Έλληνες, οι Γιώργος Νίκας και Τηλέμαχος Λαβίδας.

Οι δύο Έλληνες, οι οποίοι φέρονται να κατείχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές κύκλωμα εσωτερικής πληροφόρησης στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας μεγάλα ποσά με παράνομο τρόπο, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη του αντιπροέδρου της Goldman Sachs, Μπράιαν Κοέν.

«Σαν το Ocean’s 11»

Οι Times της Ιρλανδίας αφιέρωσαν σειρές επί σειρών για να αναλύσουν το θέμα, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν, κάνοντας μεταξύ άλλων, εκτενή αναφορά στους δύο Έλληνες που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, τον Γιώργο Νίκα και τον Τηλέμαχο Λαβίδα. 

Οι δυο τους βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο, με τους Irish Times να τους παρομοιάζουν με τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ocean’s 11» (Συμμορία των 11), γράφοντας για τον: «Έλληνα ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων στο Μανχάταν και τον γιο μέλους Διοικητικού Συμβουλίου μεγάλη φαρμακευτικής εταιρείας», οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους: «έναν χρηματιστή με αγάπη για το πόκερ, ένα ζευγάρι συμβούλων επενδύσεων στο Λονδίνο αλλά και έναν αντιπρόεδρο της Goldman Sachs».

Συνεχίζονται οι έρευνες, αναζητείται ο αρχηγός

Στο κείμενο αναφέρεται ότι εισαγγελείς από τις ΗΠΑ έκαναν τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος που είχε στηθεί, παίρνοντας ως παράδειγμα την τακτική που ακολούθησαν οι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον αρχηγό του κυκλώματος. Κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει διαλευκανθεί.

Ο Νίκας και ο Λαβίδας

«Ο Έλληνας που αναζητείται στις ΗΠΑ, όμως μάλλον βρίσκεται στην Ελλάδα. Υπάρχει περίπτωση να έκανε όλες τις συναλλαγές του με CFDs (Συμβόλαια επί διαφοράς)». αναφέρει το δημοσίευμα. Ο Νίκας λάμβανε εσωτερική πληροφόρηση από τον αντιπρόεδρο της Goldman Sachs, Μπράιαν Κοέν, ο οποίος έπαιρνε τη δική του πληροφόρηση από κινητά μιας χρήσης. 

Πλην του Κοέν, ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε στο πλευρό του και τον 38χρονο Τηλέμαχο Λαβίδα, ο πατέρας του οποίου ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Ariad. Ο Λαβίδας μάθαινε (όπως αναφέρει το δημοσίευμα) όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις και τις κλινικές μελέτες της Ariad, μεταφέροντάς τις στον Νίκα, που έβγαζε εκατομμύρια δολάρια από αυτές τις «χρυσές» πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπράιαν Κοέν βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Μανχάταν πριν από λίγες ημέρες, δηλώνοντας αθώος, ενώ ο Τηλέμαχος Λαβίδας ισχυρίστηκε, μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη, το ότι δεν είχε μεγάλο ρόλο στο δίκτυο, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος.

Οι έρευνες της εισαγγελίας και του FBI βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς το θέμα αποδεικνύεται «πολυπλόκαμο» και υπάρχουν ακόμη αρκετές ερωτήσεις οι οποίες θέλουν απάντηση…

Δείτε το κατηγορητήριο

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/10/24/5db14345825e636a336e7713.pdf

Διαβάστε επίσης: Ελληνική εμπλοκή σε μεγάλο σκάνδαλο στις ΗΠΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter