Ιρλανδία: Το Δουβλίνο εξετάζει την επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων μέχρι το τέλος του 2020

Ιρλανδία: Το Δουβλίνο εξετάζει την επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων μέχρι το τέλος του 2020

Αξιωματούχοι υγείας συνέστησαν στην ιρλανδική κυβέρνηση ότι πρέπει να υιοθετήσει αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της COVID-19 πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

Η Εθνική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία “συστήνει στην κυβέρνηση ότι θα θέλαμε περιορισμούς πριν από το τέλος του έτους” και η κυβέρνηση θα λάβει “πολύ σοβαρά” τη σύσταση αυτή, δήλωσε ο Μάρτιν σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE.

Είπε ότι αξιωματούχοι προτείνουν περιορισμούς στον τομέα της φιλοξενίας και στον αριθμό των επισκεπτών που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους.

Η Ιρλανδία, η οποία έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης από την COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να γνωρίσει “σημαντική αύξηση” των κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση των μέτρων δημόσιας υγείας νωρίτερα αυτό το μήνα, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Η χώρα έχει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης στην ΕΕ μετά την Ισλανδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, έπειτα από την καραντίνα έξι εβδομάδων που αποφασίστηκε στα μέσα Οκτωβρίου και οδήγησε στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης.

“Η κατάσταση είναι επισφαλής”, δήλωσε ο Στίβεν Ντόνελι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο. Οι βασικοί δείκτες “δείχνουν όλοι τους σοβαρή αύξηση των κρουσμάτων”, είπε, μιλώντας έπειτα από αυτό που χαρακτήρισε “πολύ απογοητευτική” συνομιλία με τον αρχίατρο της Ιρλανδίας.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της Εκτελεστικής Υπηρεσίας Υγείας της Ιρλανδίας προειδοποίησε για ένα “εκρηκτικό μίγμα” παραγόντων που δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση επικεντρώθηκε στον αριθμό αναπαραγωγής, ο οποίος μετρά τον αριθμό των ανθρώπων που μολύνονται από κάθε θετικό κρούσμα. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε από 0,9-1 την περασμένη εβδομάδα σε 1,1 έως 1,3 αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο Ντόνελι.

Ο υπουργός είπε ότι τόσο ο αριθμός των ανθρώπων που υποβάλλονται στο διαγνωστικό τεστ όσο και το ποσοστό των τεστ που βγαίνουν θετικά, αυξάνονται και τα δύο γρήγορα.

Η Ιρλανδία άνοιξε ξανά εστιατόρια νωρίτερα αυτό το μήνα και επρόκειτο την Παρασκευή να άρει τους περιορισμούς για άτομα που επισκέπτονται άλλα σπίτια και ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόνοχιου είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την επαναφορά αυστηρότερων περιορισμών.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter