ΙΣΑ: «Αδειάζει» τον Καλλιάνο – Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ δίνουν με αυταπάρνηση μάχη για τον ασθενή

ΙΣΑ: «Αδειάζει» τον Καλλιάνο – Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ δίνουν με αυταπάρνηση μάχη για τον ασθενή

Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ δίνουν με αυταπάρνηση μάχη για τον ασθενή, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος ΑΘηνών, με αφορμή τις διαδοχικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του ο οποίος έχασε τελικά τη μάχη με τον θάνατο.

Διαβάστε επίσης – Ακρίτα για Καλλιάνο: Ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα η δήλωση του βουλευτή ότι «εκλιπαρεί» υπουργό να… μεσολαβήσει

Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο ΙΣΑ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ωστόσο διευκρινίζει ότι οι υγειονομικοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας δίνουν με αυταπάρνηση μάχη για τους ασθενείς σε αντίξοες συνθήκες. Τα προβλήματα του ΕΣΥ, όπως η υποστελέχωση, που θα αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό, με τις επικείμενες προσλήψεις δυσχέραιναν μέχρι τώρα το έργο των υγειονομικών. Το θετικό είναι ότι με τις επίμονες παρεμβάσεις και του ΙΣΑ, εξ αφορμής της πανδημίας, υπήρξε αύξηση των κλινών Μονάδων Εντατικής θεραπείας.

Πέρα από προσωπικές διενέξεις, για τις οποίες θα αποφανθούν τα νόμιμα όργανα είναι σημαντικό να παραμένει η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στους λειτουργούς της Υγείας που υπηρετούν με αυταπάρνηση, τη δημόσια υγεία και τον ασθενή.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter