Ισημερινός: Παραμένει υπό κράτηση Σουηδός που θεωρείται στενός συνεργάτης του Ασάνζ

Ισημερινός: Παραμένει υπό κράτηση Σουηδός που θεωρείται στενός συνεργάτης του Ασάνζ

Η δικαιοσύνη του Ισημερινού επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη την προσωρινή κράτηση ενός 36χρονου Σουηδού, του Όλα Μπίνι, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ και ο οποίος κατηγορείται για κυβερνοεπιθέσεις.

Δικαστήριο του Κίτο απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο Μπίνι κατά της κράτησής του εκτιμώντας ότι αν απελευθερωθεί ο Σουηδός ενδέχεται να τεθεί σε «κίνδυνο» η έρευνα που διεξάγεται.

Ο Όλα Μπίνι συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να μεταβεί στην Ιαπωνία στις 11 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία ο Ασάνζ, από τον οποίο ο Ισημερινός ανακάλεσε το άσυλο που του είχε χορηγήσει, συνελήφθη στην πρεσβεία της χώρας αυτής στο Λονδίνο, καταφύγιο για εκείνον από το 2012.

Τότε η υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού Μαρία Πάουλα Ρόμο είχε δηλώσει ότι ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του Ασάνζ εμπλέκεται σε ένα σχέδιο «αποσταθεροποίησης» του προέδρου Λενίν Μορένο και είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο.

Η Ρόμο είχε χαρακτηρίσει τον Μπίνι ως «ένα πρόσωπο που πρόσκειται στο WikiLeaks» και είχε προσθέσει ότι τα τελευταία χρόνια είχε μεταβεί τουλάχιστον 12 φορές στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter