Ισημερινός: Πυρκαγιάς σε κλινική αποτοξίνωσης – 17 νεκροί

Ισημερινός: Πυρκαγιάς σε κλινική αποτοξίνωσης –	17 νεκροί

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν την Παρασκευή στη Γουαγιακίλ, στον Ισημερινό, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κλινική ειδικευμένη στην αντιμετώπιση εξαρτήσεων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο Ραούλ Λεδέσμα, κυβερνήτης της επαρχίας Γουάγιας, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού, δήλωσε στον Τύπο ότι ο απολογισμός ανέρχεται σε 17 νεκρούς και 12 τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Διευκρίνισε ότι στον χώρο της κλινικής βρίσκονταν 30 ως 40 άνθρωποι όταν ξέσπασε η φωτιά.

Το πυροσβεστικό σώμα ανέφερε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους υπέστησαν «ασφυξία» και ότι οι τραυματίες παρουσιάζουν «εγκαύματα στο αναπνευστικό».

Επισήμως παραμένει άγνωστη η αιτία που ξέσπασε πυρκαγιά στην κλινική, που είναι εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, στην οικονομική πρωτεύουσα του Ισημερινού.

Κατά πληροφορίες του Τύπου, η κλινική αποτοξίνωσης φέρεται να λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια. Η κυβέρνηση πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει ως τώρα πως επρόκειτο για παράνομη κλινική.

Οι αρχές υποθέτουν ότι την πυρκαγιά προκάλεσαν ασθενείς.

Πυροσβέστες «μας είπαν ότι (ασθενείς) σώριασαν στρώματα το ένα πάνω στο άλλο κι έβαλαν φωτιά. Ίσως να ήθελαν να τους αφήσουν ελεύθερους, καθώς ήταν εσώκλειστοι» στην κλινική, εξήγησε η Τάνια Βαρέλα, ανώτατη αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο διευθυντής της κλινικής τράπηκε σε φυγή. Οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εντοπιστούν άλλα κέντρα αποτοξίνωσης που του ανήκουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter