Ισίδωρος Ντογιάκος: Πρόβλημα

Ισίδωρος Ντογιάκος: Πρόβλημα

Τίθεται πλέον ένα θέμα: σε συγκεκριμένη έρευνα, ο πρώτος εισαγγελέας της χώρας επικοινώνησε με τον ελεγχόμενο και έναν ιδιώτη, για να προστατεύσει την κυβέρνηση- εμποδίζοντας το έργο μιας ανεξάρτητης Αρχής!

Πες το άνθρωπέ μου και μας έσκασες: ο πρόσφατος νόμος για τη «θεσμική θωράκιση» της-υπό τον Μητσοτάκη πάντα- ΕΥΠ, είναι νόμος για τη συγκάλυψη των «πολιτικών» παρακολουθήσεων που κάνει.

Το «λέει» ο …εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Με την επίκληση του συγκεκριμένου νόμου, για να εμποδίσει την ΑΔΑΕ στην ανακάλυψη της παρακολούθησης ενός ευρωβουλευτή και ενός δημοσιογράφου.

Κατά το Euractiv και το Documento –«όπως προκύπτει από τα γεγονότα και τας περιγραφάς», που έλεγε ο Χατζηχρήστος στον «Ηλία του16ου»- ο κατ εξοχήν εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης , ισχυρίσθηκε ότι η δραστηριότητα της -κατά το Σύνταγμα αρμόδιας- ΑΔΑΕ, είναι παράνομη!

Αντί να προσφέρει συνδρομή, έπιασε την κουβέντα με την …τηλεφωνική εταιρία της παρακολούθησης και την ελεγχόμενη ΕΥΠ.

Μάλλον υπήρξε και τέταρτος στις συνεννοήσεις- και ποιος άλλος από την κυβέρνηση, θα μπορούσε να είναι;

Η εταιρία τον αδειάζει: «Από εμάς δεν παρεμποδίστηκε το έργο της Αρχής, ούτε αμφισβητήθηκε η αρμοδιότητά της». Σαν να λέει: ο εισαγγελέας το έκανε.

Οι αντιφάσεις του υπήρξαν χαρακτηριστικές: ενώ στην αρχή έλεγε ότι η έρευνα μπορούσε να γίνει, αργότερα «γνωμάτευσε» για το αντίθετο, «κατά την επικρατέστερη γνώμη».

Επικοινώνησε ενδιαμέσως με κάποιον και άλλαξε;

Να συνοψίσουμε. Επώνυμοι πολίτες– ο Γ. Κύρτσος και ο Τ. Τέλογλου- προσφεύγουν στην ΑΔΑΕ και ζητούν έλεγχο για ενδεχομένη παρακολούθηση τους από την ΕΥΠ.

Ο ακέραιος επικεφαλής της Αρχής Χρ. Ράμμος στέλνει κλιμάκιο στην εμπλεκομένη τηλεφωνική εταιρία. Και τότε διαμορφώνεται ένα τρίγωνο παρεμπόδισης του ελέγχου, από την εταιρία, την ΕΥΠ και τον …εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!

Η ΑΔΑΕ δεν μάσησε και έκανε τη δουλειά της: οι δυο παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ επιβεβαιώθηκαν. Μένουν όμως άγνωστοι οι λόγοι , με συνήθη επίκληση: «εθνική ασφάλεια».

Ο Κύρτσος και ο Τέλογλου την απειλούν; Όπως ο Ανδρουλάκης , ο Κουκάκης, και ο υπουργός Χατζηδάκης- για τους οποίους δεν υπάρχει αμφιβολία ότι «επισυνδέθηκαν»;

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ μένει επί των επάλξεων της συνταγματικής αποστολής του -για την οποία ελέγχεται από τη Βουλή και όχι από τον Άρειο Πάγο- και βάζει στη θέση τους όσους προσπαθούν να τον σταματήσουν:

-«Ο έλεγχος για τη διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου δεν πρόκειται να σταματήσει».

Έστειλε μάλιστα και χαιρετίσματα στον Οικονόμου, που προσπάθησε να τον φοβίσει: «Βρίσκονται ανοικτοί και εν εξελίξει διάφοροι έλεγχοι».

Συμπέρασμα: Στις υποκλοπές, τα δύσκολα για την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό είναι καρατσεκαρισμένα. Τα δυσκολότερα έρχονται.

Αλλά πλέον τίθεται ένα θέμα: σε συγκεκριμένη έρευνα ο πρώτος εισαγγελέας της χώρας επικοινώνησε με τον ελεγχόμενο και έναν ιδιώτη, για να προστατεύσει την κυβέρνηση- εμποδίζοντας το έργο μιας ανεξάρτητης Αρχής.

Κοντολογίς: υπάρχει πρόβλημα Ντογιάκου.

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter