Ισημερινός: Μηνύει τον πρόεδρο της χώρας η οικογένεια του δολοφονηθέντος υποψηφίου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο

Ισημερινός: Μηνύει τον πρόεδρο της χώρας η οικογένεια του δολοφονηθέντος υποψηφίου Φερνάντο Βιγιαβισένσιο

Η οικογένεια του κεντρώου υποψηφίου για την προεδρία του Ισημερινού, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, ο οποίος δολοφονήθηκε την 9η Αυγούστου, υπέβαλε μήνυση εναντίον του προέδρου της χώρας, μέλους της κυβέρνησής του και των επικεφαλής της αστυνομίας και της υπηρεσίας πληροφοριών για συνέργεια στον φόνο λόγω «εσκεμμένης παράλειψης», επιχειρηματολογώντας πως οι αρχές δεν εγγυήθηκαν την ασφάλειά του, σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ο δικηγόρος Μάρκο Γιαουλέμα ανέφερε ότι ο πρώην δημοσιογράφος και κεντρώος υποψήφιος Φερνάντο Βιγιαβισένσιο είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές από εγκληματίες και οι αρχές όφειλαν για τον λόγο αυτό να έχουν ενισχύσει τα μέτρα προστασίας του.

Την 9η Αυγούστου ο 59χρονος, που καταλάμβανε τη δεύτερη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου, κατά δημοσκοπήσεις, δολοφονήθηκε από ομάδα Κολομβιανών επαγγελματιών εκτελεστών, καθώς αποχωρούσε από προεκλογική εκδήλωση στο Κίτο. Έξι Κολομβιανοί, με βαριά ποινικά μητρώα, συνελήφθησαν και συνεχίζουν να κρατούνται, ενώ έβδομος σκοτώθηκε όταν σωματοφύλακες του θύματος άνοιξαν πυρ.

Ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο «δεχόταν απειλές από τις μαφίες και το γνώριζε όλος ο κόσμος, το γνώριζε όλο το κράτος», επέμεινε ο δικηγόρος της οικογένειάς του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαουλέμα, η ασφάλεια του υποψήφιου που εγγυώνταν αστυνομικοί ήταν ανεπαρκής. Κατά την οικογένεια, ο Φερνάντο Βιγιαβισένσιο δεν είχε αρκετούς σωματοφύλακες και ο οδηγός του αυτοκινήτου του δεν βρισκόταν στο τιμόνι.

Ο κ. Γιαουλέμα επέρριψε ευθύνες για την έλλειψη προστασίας του υποψήφιου προσωπικά στον πρόεδρο Γκιγιέρμο Λάσο, στον υπουργό Εσωτερικών Χουάν Σαπάτα, στον αρχηγό της αστυνομίας στρατηγό Φάουστο Σαλίνας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Μανουέλ Σαμανιέγο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter