Ισημερινός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω βομβιστικών επιθέσεων η πόλη Γουαγιακίλ

Ισημερινός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω βομβιστικών επιθέσεων η πόλη Γουαγιακίλ
Πηγή: Twitter

Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Γκιγιέρμο Λάσο, κήρυξε την Τρίτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη Γκουαγιακίλ η οποία μαστίζεται από την βία, μετά την φονική βομβιστική επίθεση στην οποία έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 5 άνθρωποι και άλλοι 17 τραυματίστηκαν.

«Κήρυξα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη Γουαγιακίλ εξαιτίας των εγκληματικών ενεργειών των τελευταίων ωρών. Θα διατεθούν όλες οι δυνάμεις του κράτους για να ανακτηθεί ο έλεγχος της πόλης», τόνισε ο Λάσο μέσω Twitter.

Eίχε προηγηθεί η παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών του Ισημερινού, Πατρίσιο Καρίγιο, ο οποίος περιέγραψε την έκρηξη της Κυριακής, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική ενέργεια, ως «ανακήρυξη πολέμου στο κράτος» από το οργανωμένο έγκλημα στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ισημερινός, που βρίσκεται μεταξύ της Κολομβίας και του Περού, των μεγαλύτερων παραγωγών κοκαΐνης στον κόσμο, έχει βιώσει ένα σοκαριστικό επίπεδο βίας, συμπεριλαμβανομένων αποκεφαλισμένων πτωμάτων που κρέμονται από γέφυρες και έξι βάναυσες σφαγές σε φυλακές στις οποίες σχεδόν 400 κρατούμενοι έχουν χάσει την ζωή τους από τον Φεβρουάριο του 2021.

Πηγή: Telesur, NBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter