Ισημερινός: «Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Βιγιαβισένσιο»

Ισημερινός: «Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Βιγιαβισένσιο»

Ο δημοσιογράφος Κρίστιαν Σουρίτα, που επελέγη να πάρει τη θέση του δολοφονηθέντα υποψηφίου για την προεδρία του Ισημερινού Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, εκτίμησε ότι το διεθνές οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται πίσω από τον φόνο του πρώην συναδέλφου και φίλου του.

Ο 53χρονος Κρίστιαν Σουρίτα αντικατέστησε ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 20ή Αυγούστου τον Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, που δολοφονήθηκε την 9η Αυγούστου από ομάδα κολομβιανών πληρωμένων εκτελεστών.

Ο νέος υποψήφιος είπε πως υποπτεύεται ότι κάποιες προτάσεις του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο για να καταπολεμηθεί η δραστηριότητα των δικτύων διακίνησης ναρκωτικών πιθανόν οδήγησαν διεθνή καρτέλ να οργανώσουν τη δολοφονία του.

«Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δολοφονήθηκε επειδή ήθελε να στρατιωτικοποιήσει τα λιμάνια και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», δήλωσε ο Κρίστιαν Σουρίτα την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Πίσω από τον θάνατό του βρίσκεται η διεθνής μαφία», υποστήριξε. «Δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτή την έρευνα δίχως την υποστήριξη της Κολομβίας», πρόσθεσε.

Λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί, ο Βιγιαβισένσιο είχε αποκαλύψει πως δέχθηκε απειλές από τον «Φίτο», επικεφαλής της συμμορίας Τσονέρος, που φέρεται να έχει δεσμούς με διαφωνούντες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC.

Ο κ. Σουρίτα είχε συνεργαστεί με τον Φερνάντο Βιγιαβισένσιο σε έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς. «Το να μην το έκανα [σ.σ. το να μην τον αντικαταστήσει] θα ήταν προδοσία του αγώνα του, προδοσία του ίδιου», έκρινε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter