Ισλαμικό Κράτος: Νεκρά δύο ηγετικά στελέχη στη Συρία από αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Ισλαμικό Κράτος: Νεκρά δύο ηγετικά στελέχη στη Συρία από αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Δύο ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

Σε ανακοίνωση, η Centcom ανέφερε ότι οι δυνάμεις της “διεξήγαγαν επιτυχώς επιδρομή με ελικόπτερο στην ανατολική Συρία” τα ξημερώματα, σκοτώνοντας “δύο στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος”.

Ο ένας από τους δύο αναφέρεται με το όνομα ‘Ανας, και ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης στη Συρία “ο οποίος είχε εμπλακεί στον σχεδιασμό αιματηρών επιχειρήσεων” στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Η ανακοίνωση δεν παρέχει κανένα στοιχείο για τον δεύτερο.”Εκτενής σχεδιασμός υπήρξε σε αυτή τη μονομερή επιχείρηση για να εξασφαλίσει την επιτυχία της. Ο αρχικός απολογισμός δείχνει ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων”, προστίθεται στην ανακοίνωση που υπογραμμίζει τη δέσμευση των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της απειλής της εξτρεμιστικής οργάνωσης “σε συνεργασία με τις τοπικές δυνάμεις”.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με στοιχεία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ, στις οποίες κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές), στο Αλ-Ζορ, ένα χωριό της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ.

Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, συνεχίζουν να πολεμούν μαζί με τις ΣΔΔ και να στοχεύουν τους ηγέτες του ΙΚ στη χώρα μετά την ήττα της οργάνωσης αυτής το 2017 στο Ιράκ και το 2019 στη Συρία.

Στις 27 Οκτωβρίου 2019, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι κατά τη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στη βορειοδυτική Συρία.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο διάδοχος του αλ-Μπαγντάντι, ο Αμπού Ιμπραχίμ αλ-Χασίμι αλ-Κουράσι, σκοτώθηκε σε επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βορειοδυτική Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε στις 30 Νοεμβρίου τον θάνατο του διαδόχου του, του Αμπού Χασάν αλ-Χασίμι αλ-Κουράσι, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες. Σύμφωνα με την Centcom, σκοτώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη νότια επαρχία Ντεράα από πρώην αντάρτες. Αντικαταστάθηκε αμέσως από τον Αμπού Αλ-Χουσέιν αλ-Χουσεϊνί αλ-Κουράσι, σύμφωνα με το ΙΚ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter