Ισόβια και από το Εφετείο στους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου

Ισόβια και από το Εφετείο στους δολοφόνους του Μ. Ζαφειρόπουλου

Με ομόφωνη απόφαση το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών επικύρωσε την απόφαση του πρώτου βαθμού και καταδίκασε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της στυγερής δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στους οποίους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Θ. Μαντά πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, «σήμερα, 3,5 χρόνια μετά, ολοκληρώθηκε μια επίπονη διαδικασία για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και επιβεβαιώθηκε ότι η στυγνή δολοφονία ενός αθώου συναδέλφου οργανώθηκε και εκτελέστηκε από ανθρώπους, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών. Χρέος και υπόσχεση όλων μας είναι να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

Συγκεκριμένα ο αλβανικής καταγωγής Ιμπραχίμ Μπραχιμάι ο οποίος ήταν και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Μ. Ζαφειρόπουλου καταδικάστηκε σε ισόβια και 11 χρόνια κάθειρξη, ενώ ο ομοεθνής του Κλοντιάν Λεκοτσάι καταδικάστηκε σε ισόβια ως ηθικός αυτουργός.

Παράλληλα το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Ντούτσε Όλντι βάσει του άρθρο 211 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που κατηγορούνταν ως ηθικός αυτουργός.

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter