Ισόβια κάθειρξη για τους δράστες του αποκεφαλισμού 26χρονου Αλβανού

Ισόβια κάθειρξη για τους δράστες του αποκεφαλισμού 26χρονου Αλβανού

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκαν δύο από τους δράστες της στυγερής δολοφονίας που είχε γίνει σε περιοχή της Γλυκής Θεσπρωτίας. Ο τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε από το δικαστήριο.

Θύμα του εγκλήματος που είχε γίνει τον Μάιο του 2016 ήταν ένας 26χρονος Αλβανός, ο οποίος βρέθηκε αποκεφαλισμένος μέσα στον στάβλο όπου εργάζονταν ως βοσκός.

Η Αστυνομία τις αμέσως επόμενες ημέρες είχε προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις ενώ από τότε είχε γίνει γνωστό ότι άλλα άτομα που είχαν εμπλακεί στην δολοφονία είχαν διαφύγει από την χώρα.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κέρκυρας αποδείχθηκε ότι η δολοφονία και ο αποκεφαλισμός έγινε εξ αιτίας των δοσοληψιών που είχε η ομάδα των Αλβανών από εμπόριο ναρκωτικών.

Το θύμα όφειλε στους δράστες το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ, από ναρκωτικά που είχαν δώσει και ο κείνος τα είχε πουλήσει στην Ελλάδα.

Οι προειδοποιήσεις που είχε δεχθεί για το χρέος ήταν πολλές… Όμως δεν επέστρεψε τα χρήματα με αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό του.

Οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους αποδείχθηκε ότι είχαν άμεση εμπλοκή στο στυγερό έγκλημα και το δικαστήριο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της περιύβρισης νεκρού και της παράνομης οπλοφορίας τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν πέντε χρόνια φυλάκισης.

Ο τρίτος, τον οποίο υπερασπίστηκε ο γνωστός Γιαννιώτης ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας, αθωώθηκε καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα, με τον χώρο και τον χρόνο τέλεσής του.

Σημειώνεται ότι άλλοι δύο δράστες καταζητούνται καθώς σε βάρος τους έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: epiruspost.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter