Ισόβια σε 19χρονο που ήθελε να βάλει βόμβες στο Λονδίνο

Ισόβια σε 19χρονο που ήθελε να βάλει βόμβες στο Λονδίνο

Ένα δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη τον 19χρονο Χαρούν Σιέντ, ο οποίος σχεδίαζε να εξαπολύσει μια επίθεση ενάντια σε μια συναυλία του Έλτον Τζον στο Λονδίνο, την 15η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Σιέντ, από το δυτικό Λονδίνο, ομολόγησε ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει μια τρομοκρατική επίθεση από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο 19χρονος επίσης ομολόγησε ότι αναζητούσε στόχους στο διαδίκτυο, ανάμεσά τους μια συναυλία του Έλτον Τζον στο Χάιντ Παρκ και τον εμπορικό δρόμο της Όξφορντ Στριτ.

«Ο Χαρούν Σιέντ αποτελεί ξεκάθαρα έναν δημόσιο κίνδυνο, ο οποίος προετοιμαζόταν να εξαπολύσει αδιάκριτες επιθέσεις ενάντια σε αθώους πολίτες», δήλωσε η Ντεμπ Γουάλς, αναπληρώτρια αρχηγός του τμήματος καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο Σιέντ μέσα από το διαδίκτυο προσπάθησε να αγοράσει όπλα για να τα χρησιμοποιήσει στις επιθέσεις που σχεδίαζε και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικοινώνησε με ανθρώπους που πίστευε ότι ήταν ομοϊδεάτες, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Κατέθεσε αιτήματα για χορήγηση δανείων ύψους 8.000 λιρών, τα οποία ισχυρίστηκε ότι προορίζονταν για την αγορά μιας μοτοσικλέτας, για έναν γάμο και για επισκευές της κατοικίας του, αλλά οι διωκτικές αρχές υποθέτουν ότι προορίζονταν για τις επιθέσεις που σχεδίαζε. Τα αιτήματά του είχαν απορριφθεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter