Iσόβια στον 56χρονο που δολοφόνησε την ίδια του την κόρη στην Πετρούπολη

Iσόβια στον 56χρονο που δολοφόνησε την ίδια του την κόρη στην Πετρούπολη

Αυτή είναι η ετυμηγορία του πρωτόδικου δικαστηρίου για τον πατέρα που δολοφόνησε την ίδια του την κόρη, την 18χρονη Ειρήνη, μέσα στο σπίτι τους στην Πετρούπολη στις 30 Αυγούστου του 2017.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 56χρονο κατηγορούμενο και τον κήρυξε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό. Για το τελευταίο αδίκημα του επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών.

«Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού» φώναξαν οι συγγενείς της Ειρήνης μόλις εκδόθηκε η πρωτόδικη ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο δράστης, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στην κυριολεξία βασάνισε το άτυχο κορίτσι, το οποίο και μαχαίρωσε και αποπειράθηκε να του προκαλέσει ασφυξία. Στη συνέχεια δε, έβαλε φωτιά με μαγειρικό λάδι μέσα στο σπίτι. Η 18χρονη άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Την καταδίκη του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία την οποία τέλεσε με πλήρη καταλογισμό είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας της έδρας που τον είχε χαρακτηρίσει ως ψυχρό δολοφόνο, αποφασισμένο να σκοτώσει την κόρη του.

«Ο κατηγορούμενος επέδειξε απόλυτη, άκαμπτη αποφασιστικότητα να σκοτώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά απορρίπτοντας τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό, όπως άλλωστε και το δικαστήριο, ότι αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter