Ισόβια στον πρώην ταμία του Δήμου Γαύδου για υπεξαίρεση

Ισόβια στον πρώην ταμία του Δήμου Γαύδου για υπεξαίρεση

Στη φυλακή με ισόβια κάθειρξη οδηγείται ο πρώην ταμίας του Δήμου Γαύδου, Στέφανος Μπικογιαννάκης για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 578.000 ευρώ από το ταμείο του ακριτικού νησιού, κατά την τριετία 2008-2011.

Κηρύχτηκε ομόφωνα ένοχος για τρία κακουργήματα, της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητας,μετά και από σχετική εισαγγελική εισήγηση.

Εκτός από τα ισόβια το Δικαστήριο του επέβαλλε και κάθειρξη 14 ετών καθώς και 300.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Για το παρασκήνιο της υπόθεσης κατ τις εφτά αναβολές που είχε πάρει η δίκη με διάφορες μεθοδεύσεις από τον κατηγορούμενο και το περιβάλλον του είχε κάνει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Documento αλλά και το Documentonews.

Το δικαστήριο έκρινε παράλληλα αθώο τον τότε πρόεδρο της Κοινότητας Γαύδου (νυν αντιδήμαρχο του νησιού) Ευστράτιο Λαμπάκη , ο οποίος παρά τον αγώνα που είχε κάνει για την αποκάλυψη του σκανδάλου ,ενεπλάκη σε δικαστική περιπέτεια , ετεροχρονισμένα και όλως αιφνιδιαστικά, με βάση …πιθανολογήσεις επί πλαστών εγγράφων .

Ο εισαγγελέας της έδρας υπήρξε καταπέλτης κάνοντας λόγο για “βομβαρδισμό ψευδών ισχυρισμών” προτείνοντας την ενοχή του κ. Μπικογιαννάκη και την αθωότητα του κ. Λαμπάκη.

Κατά την πρότασή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:

*Το δικαστήριο βομβαρδίστηκε από ψευδείς ισχυρισμούς και πλαστά έγγραφα. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη δικογραφία με τόσα πλαστά έγγραφα, με αποτέλεσμα να μπερδευτούν ακόμα και οι γραφολόγοι… .

*..Ο κ. Μπικογιαννάκης είχε αξιολογήσει ότι ο δήμαρχος ήταν ένας τίμιος άνθρωπος και αγράμματος. Έτσι διαχειριζόταν αυτός τα πάντα, γνώριζε ότι ήταν αδύνατο να ελεγχθεί ο ίδιος από τον δήμαρχο. Έλυνε και έδενε. Είμαι σίγουρος ότι υπέγραφε αυτός όλα τα έγγραφα του δημάρχου με αποτέλεσμα να είναι οικείος με τον γραφολογικό χαρακτήρα και την υπογραφή του κ. Λαμπάκη. Γι’ αυτό και οι υπογραφές μετά που ήταν δικές τους μπέρδεψαν ακόμα και τους γραφολόγους…

* Όταν άρχισε να καταλαβαίνει ότι η υπόθεση δεν θα μείνει στα στενά πλαίσια της Γαύδου, άρχισε να προσκομίζει πλαστά έγγραφα και επειδή έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του πλαστογράφησης, θεώρησε ότι μπορεί να κοροϊδεύει όλους τους ανθρώπους. Αρχικά αποδέχτηκε όλες του τις πράξεις και μετά από καιρό άρχισε να προσκομίζει πλαστά έγγραφα για να ρίξει την ευθύνη στον κ. Λαμπάκη.

Όπως δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης ο συνήγορος πολιτικής αγωγής του δήμου Γαύδου, Γιώργος Φραντζεσκάκης: “Ο δήμος Γαύδου αναζητούσε την αλήθεια. Δυστυχώς, τα χρήματα ακόμα δεν έχουν επιστραφεί, το δικαστήριο έκρινε σε πρώτο βαθμό ποιος είναι ο άνθρωπος που τέλεσε την υπεξαίρεση, φαντάζομαι θα υπάρξει εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Σίγουρα είναι θετικό που ολοκληρώθηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση δεδομένου ότι είναι μια υπόθεση που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει ταλανήσει τη μικρή κοινωνία της Γαύδου και χρειαζόταν η συγκεκριμένη απόφαση να εκδοθεί. Από εκεί και πέρα ευελπιστούμε τα χρήματα αυτά να επιστρέψουν και στον δήμο Γαύδου”.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento, τον περασμένο Σεπτέμβριο ,τόσο για τα στοιχεία της δικογραφίας, όσο και για τις συνεχείς αναβολές της εκδίκασης υπόθεσης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter