Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη

Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη

Σε ισόβια, χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας καταδικάστηκε τελικά ο Βαγγέλης Στεφανάκης για την δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα την άνοιξη του 2013 στη Νέα Μάκρη. 

Στον κατηγορούμενο είχε δοθεί ελαφρυντικό με το οποίο είχαν σπάσει τα ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, το οποίο δεν αναγνωρίστηκε με αποτέλεσμα ο Στεφανάκης να μην αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο αλλά θα μείνει άλλα περίπου επτά χρόνια στη φυλακή.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, που ζήτησε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό επειδή κατά την κρίση της τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο Στεφανάκης είχε ειλικρινή μεταμέλεια αφενός επειδή αφού χτύπησε πολύ την 23χρονη και εκείνη ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του, αλλά πήγε πρώτα στο σπίτι ενός φίλου του και επειδή κρυβόταν επί ένα μήνα μέχρι να παραδοθεί στις αρχές.

Επίθεση υπεράσπισης στην Εισαγγελέα

Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντος, Μ. Δημητρακόπουλος, επιτέθηκε κατά της εισαγγελέως κατηγορώντας την ότι δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία.

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπάκη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή…

Η Χρυσή Αυγή και η καταδίκη για 

Ο Στεφανάκης έχει καταδικαστεί ερήμην σε 37 μήνες φυλακή για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μετά από επίθεση σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12 Ιουνίου 2012. Ο Στεφανάκης επιτέθηκε και με σιδηρογραθιά τραυμάτισε στο κεφάλι τον εκλεγμένο με το ΚΚΕ δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη, μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής.. 

Κατά την επίθεση φώναξαν «παλιοκομμούνια, θα πεθάνετε, να φύγετε από εδώ απόψε». Λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2013, ο Στεφανάκης σκότωσε στο ξύλο την 23χρονη Φαίη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter