Ισόβια στον χρυσαυγίτη πολιτευτή Φώτη Μπέλλο για εν ψυχρώ δολοφονία

Ισόβια στον χρυσαυγίτη πολιτευτή Φώτη Μπέλλο για εν ψυχρώ δολοφονία

Ισόβια κάθειρξη στον πολιτευτή της Χρυσής Αυγής και συνταξιούχο αστυνομικό, Φώτη Μπέλλο, για τη δολοφονία ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, τον Οκτώβριο του 2016, στην οδό Πανόρμου .

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 60χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία του Μάκη Μαρκόπουλου και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό καθώς δεν πείστηκε ότι δεν είχε δολοφονική πρόθεση και ότι σήκωσε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τον θύμα γιατί ένιωσε πως απειλείται η ζωή του.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ακόμα φυλάκιση 15 μηνών για παράνομη οπλοχρησία.

Απ΄ την πλευρά του, ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με την κατηγορία και όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία από καταθέσεις των μαρτύρων, θύτης και θύμα που έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του δεύτερου, καβγάδιζαν συχνά .

Ένας από τους λόγους που τους είχε φέρει σε σφοδρή αντιπαράθεση ήταν οι κάμερες που είχε βάλει ο Μαρκόπουλος στην είσοδο του γυμναστηρίου του.

Όταν την μοιραία ημέρα, το θύμα είδε τον 60χρονο με το υπηρεσιακό του περίστροφο τράπηκε σε φυγή. Ο δράστης τον ακολούθησε και πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος τον γυμναστή ο οποίος είχε «εγκλωβιστεί» ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

“ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΟΒΟΥ”

«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. ‘Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου» είπε στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου ο 60χρονος ο οποίος ισχυρίστηκε πως το θύμα επιτέθηκε πρώτο και τον «παγίδευσε» ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα λίγο πριν το μοιραίο χτύπημα. «Είχε σκίσει το χέρι μου. Ο θανάσιμος τραυματισμός του έγινε συνέπεια του χτυπήματος που έγινε στο χέρι μου από τον σιδεροσωλήνα. Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή» ανέφερε και συμπλήρωσε «Δε θα θυσίαζα μια ζωή για να φύγω μου είπε: «π… θα σε σκοτώσω», δεν τον είχα δει νωρίτερα. Αν τον είχα δει νωρίτερα θα πήγαινα στη ΓΑΔΑ» .

“ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ”

Συγγενείς του θύματος όμως αλλά και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο μίλησαν για «εν ψυχρώ δολοφονία».

«Τον σημάδεψε και πυροβόλησε» είπε στο δικαστήριο πελάτισσα του γυμναστηρίου που υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε τις πελάτισσες του γυμναστηρίου και γι αυτόν τον λόγο οι καβγάδες τους με το θύμα ήταν πολύ συχνοί.

“Πολλές φορές όταν έκανα γυμναστική τους άκουγα που φώναζαν και ο κατηγορούμενος του ζητούσε χρήματα. Είχα ρωτήσει το Μάκη αν του χρωστούσε και μου είχε πει «όχι». Δεν είχα καμία επαφή με τον κατηγορούμενο γιατί με παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ήταν εριστικός εγώ δεν ήθελα επαφή μαζί του. Τον φοβόμουν. Είχα καταλάβει ότι ήταν ο φόβος και ο τρόμος. Με είχε προσεγγίσει πολλές φορές και μου έλεγε έλα να βγούμε έξω κουκλάρα μου. Είχε απλώσει τα χέρια του επάνω μου. Από ότι άκουγα το έκανε και σε άλλες. Του έλεγε ο Μάκης «δεν σε θέλω εδώ πέρα, ενοχλείς τους πελάτες». Είχα κάνει κι εγώ παράπονα. Αισθανόμουν ασφάλεια επειδή ήταν ο Μάκης. Εκείνη την ημέρα πήγαινα στο γυμναστήριο και άκουσα φωνές. Άκουσα τον Μπέλλο να φωνάζει έλα να δεις πως καθαρίζουν τους λογαριασμούς τους οι άνδρες. Το θύμα εκείνη τη στιγμή διέσχιζε το δρόμο και πήγαινε προς τον Μπέλλο. Δεν πιάστηκαν στα χέρια. Τον σημάδεψε και του έριξε κανονικότατα. Ήταν ευθεία βολή. Ο Μάκης γονάτισε, έπεσε κάτω και μετά μπρούμυτα. Ενώ υπήρχε μια απόσταση μεταξύ τους 3-4 μέτρα πήγε από πάνω του τον κοίταξε και είδα ένα βλέμμα ικανοποίησης. Και μετά γύρισε και έφυγε σαν να μη συνέβη τίποτα. Αμέσως μετά το περιστατικό έφυγα κατευθείαν. Φοβήθηκα. Τι να έκανα; Να μείνω να με καθαρίσει κι εμένα; “.

Ο αδελφός του θύματος υποστήριξε στην κατάθεση του ότι ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα για προστασία του γυμναστηρίου και χαρακτήρισε το συνταξιούχο αστυνομικό ως τον φόβο και τον τρόμο της περιοχής.

«Ο δολοφόνος είναι γνωστός στους Αμπελόκηπους, ότι τον εμπόδιζε το κατέστρεφε. Ένα δέντρο τον ενοχλούσε και το έκοβε… Όλους τους μαγαζάτορες της περιοχής τους τρομοκρατούσε, τζάμπα έπινε καφέ… Ήταν μια εγκληματική, παραβατική προσωπικότητα σε όλη του τη ζωή… Ζήλευε τον αδελφό μου. Είχε προμελετήσει το έγκλημα» τόνισε ο μάρτυρας λέγοντας πως είχε φροντίσει να βρει ακόμη και γιατρό ο οποίος θα βεβαίωνε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ισχυρίστηκε δε ότι ένας συνεργάτης του κατάφερε να πάρει από τον συγκεκριμένο γιατρό «πληρωμένο» πιστοποιητικό για να το χρησιμοποιήσει σε ένα υποτιθέμενο δικαστήριο. Παρόμοιες ήταν και οι καταθέσεις δυο αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι άκουσαν τους πυροβολισμούς αλλά δεν είδαν το έγκλημα. Ο ένας από αυτούς μάλιστα υποστήριξε ότι αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ο κατηγορούμενος πέρασε από μπροστά του περπατώντας, ήταν ψύχραιμος και τον χαιρέτησε. Τελείως διαφορετική εκδοχή όμως για τις αιτίες που είχαν προκαλέσει ένταση ανάμεσα στο θύμα και στον κατηγορούμενο έδωσε ένας από τους γείτονες των δυο ανδρών. Όπως υποστήριξε το θύμα ήταν που «είχε κάνει μαρτύριο τη ζωή» του κατηγορούμενου καθώς τον έβριζε αισχρά. «Αν ο Μάκης εκείνο το απόγευμα δεν ακολουθούσε τον κατηγορούμενο κρατώντας ένα ξύλο δεν θα γινόταν τίποτα’ είπε ο μάρτυρας. «Τον είδα που ξεψυχούσε»

Άλλος πελάτης του γυμναστηρίου του θύματος, ανέφερε ότι ένας ακόμα λόγος για τους καβγάδες μεταξύ θύματος και δράσςη ήταν τα πολιτικά.

«Γνώριζα καλά τον κατηγορούμενο και το θύμα, είπε, πήγαινα στο γυμναστήριο. Τους είχα δει να τσακώνονται έντονα για πολιτικά και για τις κάμερες. Εκείνη την ημέρα είχα πάει στο γυμναστήριο. Το θύμα μου είπε «όταν βγει έξω πες μου να βγω κι εγώ» επειδή ο κατηγορούμενος δημιουργούσε προβλήματα. Πείραζε τα κορίτσια είτε με λόγια, είτε με τα χέρια. Το θύμα ήταν έξω από το γυμναστήριο και ο κατηγορούμενος έξω από το σπίτι του. Τον είδα θυμωμένο και κοιτούσε το θύμα με μίσος. Είδα ότι έβγαλε από την τσέπη του ένα όπλο. Το κρατούσε με το αριστερό χέρι. Το θύμα μου είπε «πήγαινε μέσα γιατί κρατάει όπλο». Μετά άκουσα τρεις πυροβολισμούς, βγήκα έξω και είδα το Μάκη μέσα στα αίματα.

*Ενώ άλλος μάρτυρας, ένοικος της πολυκατοικίας που βρίσκεται το γυμναστήριο, υποστήριξε: «Ο κατηγορούμενος ήταν πελάτης στο γυμναστήριο. Ο μακαρίτης είχε βάλει στην είσοδο κάμερες. Υπήρξε αντιπαράθεση για τις κάμερες. Κάποια στιγμή ήρθε η αστυνομία να ελέγξει τις κάμερες και το θύμα έβρισε μέσα στο γυμναστήριο τον κατηγορούμενο πολύ άσχημα. Από εκείνη την ημέρα όποτε έβλεπε τον Μπέλλο ο Μάκης τον έβριζε καράφλα, αδελφή κλπ. Βρισκόμουν στην πόρτα της πολυκατοικίας, δίπλα από την είσοδο του γυμναστηρίου. Ο Μάκης στέκονταν εκεί. Ο Μπέλλος περπατούσε προς την Πανόρμου στο απέναντι πεζοδρόμιο. Όταν έφτασα κοντά στο Μάκη μου είπε «κοιτά ο παλιοπούστης κρατάει όπλο». Εκείνη την ώρα βουτάει μια τάβλα και τρέχει να τον προλάβει. Εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω αλλά μου είπε άσε με τώρα θα του δείξω εγώ. Τον πρόλαβε κοντά σε μια ταβέρνα. Εκείνη τη στιγμή άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Δεν έβλεπα. Του είχε κάνει μαύρη τη ζωή το θύμα. Τον έλεγε σύκο, πούστη, καραφλή αδελφή…. Αφού τον έβριζε τον άνθρωπο τι έπρεπε να κάνει;

Πρόεδρος: Τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Αν ο Μάκης δεν έτρεχε πίσω από τον Μπέλλο δεν θα γινόταν τίποτα. Μου τηλεφώνησε λίγες μέρες μετά το περιστατικό και μου εξήγησε ότι δεν κρατούσε όπλο αλλά μια τσάντα και ότι ο Μάκης επιχείρησε να τον χτυπήσει. Αν ήταν επικίνδυνος κάτι θα έκανε με τις βρισιές που άκουγε. Εγώ κάτι θα έκανα.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter