Ισόβια στους δράστες της δολοφονίας του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Ισόβια στους δράστες της δολοφονίας του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Ισόβια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας στους δράστες της δολοφονίας του 25χρονου Νικόλαου Μουστάκα τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου, όπου ο άτυχος νέος είχε πάει βόλτα με την κοπέλα του. 

Ένοχοι ομόφωνα για την ανθρωποκτονία του άτυχου νέου κηρύχτηκαν ο 29χρονος Πακιστανός και ο 26χρονος Ιρανός στους οποίους εκτός από την ποινή των ισοβίων επιβλήθηκαν και ποινές για επιμέρους πράξεις, όπως ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σύσταση συμμορίας.

Οι συνήγοροι τους δεν ζήτησαν καν την αναγνώριση ελαφρυντικών.

“Προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό και μάλιστα η ώθησή του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά καθώς τον είχαν πιάσει από τους ώμους», τόνισε χαρακτηριστικά στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας που ήταν καταπέλτης για τους δύο δράστες. 

«Ζητάω συγνώμη από την οικογένεια. Πήγαμε να ληστέψουμε δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Ο νεαρός καθόταν κοντά στο γκρεμό. Πήγα κοντά του κρατώντας μαχαίρι και αυτός γλίστρησε», είπε στην απολογία του ο Πακιστανός κατηγορούμενος.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 25χρονου που με λυγμούς ξέσπασε: «Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει από εμένα είναι ελεύθερος! Εμείς ούτε γιορτές ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά».

«Φανταστείτε τις τραγικές στιγμές που βίωσε ο γιος μου στα τελευταία λεπτά της ζωής του από αυτούς και κυρίως από τον αρχηγό τους που έχει το θράσος να υψώνει τη φωνή του στο δικαστήριο», είπε ακόμα η μητέρα του θύματος.

Συγκλονισμένος ήταν ακόμα και ο διερμηνέας που έβαλε τα κλάματα και ζήτησε λίγο χρόνο για να συνέλθει λέγοντας «δεν αισθάνομαι καλά από την στεναχώρια, έχω χάσει κι εγώ παιδί».

Απ΄την πλευρά του ο έτερος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν ήταν καν κοντά στον 25χρονο αλλά μαζί με τον ανήλικο κατηγορούμενο είχαν ακινητοποιήσει τη νεαρή φίλη του Νικόλα. 

Διαβάστε επίσης: «Τους παρακαλούσε να μην τον σπρώξουν στο γκρεμό» – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter