Ισοπαλία «δικεφάλων στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2

Ισοπαλία «δικεφάλων στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2

Δύο φορές προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ, ισάριθμες φορές ισοφάρισε η ΑΕΚ, δύο φορές αποφάσισε το… VAR και το τελικό 2-2 στο ντέρμπι των «δικεφάλων» κρίνεται δίκαιο σε γενικές γραμμές στο φινάλε της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Νίκος Κωστένογλου παρουσίασε την ΑΕΚ με την βασική της ενδεκάδα αντίθετα με τον Αμπελ ΦερέΙρα που είχε αρκετές εκπλήξεις στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ καθώς άφησε στον πάγκο τους Πασχαλάκη, Ζαμπά και Ακπομ. Οι δύο προπονητές δεν είχαν στη διπαθεση τους και τους Σιμόες (τραυματίας), Μάτος (τιμωρημένος)

Ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ματς που είχε γρήγορο ρυθμό από την αρχή. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν μόλις στο 16’ να «παγώσουν» το ΟΑΚΑ καθώς μετά από συνδυασμό Βαρέλα, Λημνιού, Σφιντέρσκι, ο Πολωνός με πλασέ έγραψε το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή του ματς «χτυπούσε» την ΑΕΚ στην πλάτη της άμυνας της κάτι που του απέφερε το 1-0 αλλά και μέσα σε ένα πεντάλεπτο μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Σφιντέρσκι και Μπίσεσβαρ για το 0-2!

Στο ίδιο διάστημα η Ενωση έδειχνε πελαγωμένη καθώς οι πρωτοκλασάτοι παίκτες της Μάνταλος και Λιβάγια ήταν εκτός κλίματος αγώνα…

Σα να μην έφθανε αυτό στο 24’ ο Ελ Καντουρί έκανε ένα γύρισμα στην περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπακάκη και ο Ελβετός διαιτητής έδειξε… VAR. Ο διαιτητής είδε το VAR και αποφάσισε σωστά πως υπάρχει πέναλτι αφού το χέρι του Μπακάκη, μετά το γύρισμα του Ελ Καντουρί, ήταν απλωμένο. Όμως το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ βρήκε στο δεξί δοκάρι του Μπάρκα που είχε πέσει από την άλλη γωνία, η ΑΕΚ γλίτωσε το 0-2 και ο ΠΑΟΚ έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο…

Στο διάστημα αυτό ήταν σαφές το πρόβλημα της ΑΕΚ στον άξονα καθώς ούτε μπορούσε να κρατήσει μπάλα αλλά ούτε μπορούσε να σταματήσει τον γρήγορο ρυθμό του ΠΑΟΚ. Μια ΑΕΚ που έκανε την πρώτη τελική της προσπάθεια στο…31’ με ένα σουτ του Αλμπάνη να περνάει άουτ.

Μετά το 30’ ο Κωστένογλου αναγκάστηκε να αλλάξει το σύστημα του σε 4-2-3-1 καθώς είδε ότι το 3-5-2 είχε πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία.

Στο β’ μέρος ο Κωστένογλου πραγματοποίησε δύο αλλαγές προκειμένου να κάνει την ομάδα του πιο δημιουργική και απειλητική. Πέρασε στο ματς τους Ντέλετιτς και Γιακουμάκη κι έβγαλε τους Αλμπάνη, Παουλίνο. Η αλλαγή φάνηκε αμέσως καθώς μόλις στο 47’ η ΑΕΚ έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μπακάκη και στη συνέχεια πίεσε πολύ την άμυνα του ΠΑΟΚ που δεν είχε πια τους χώρους για να μπορέσει να αναπτυχθεί γρήγορα όπως στο πρώτο ημίχρονο. Η πίεση της Ενωσης απέφερε καρπούς καθώς στο 54’ μετά από «γλυκιά» σέντρα του Λιβάγια ο προωθημένος Τσιγκρίνσκι με προβολή ισοφάρισε σε 1-1…

Κι ενώ το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά από τους φίλους της ΑΕΚ τέσσερα λεπτά μετά, ήρθε ο ταλαντούχος Πολωνός Σφιντέρσκι να ξαναδώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ κόντρα στη ροή του ματς και με δύο δικά του γκολ οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν πάλι (1-2). Ηταν ένα γκολ πανομοιότυπο με το πρώτο. Ο Μπίσεσβαρ με τρομερή μπαλιά εξέθεσε ξανά την άμυνα της ΑΕΚ, έβγαλε τον Λημνιό στην πλάτη της άμυνας, αυτός την γύρισε στον Σφιντέρσκι ο οποίος εκτέλεσε ξανά τον Μπάρκα από κοντά για το 1-2!

Όμως το ντέρμπι των «δικεφάλων» έγινε θρίλερ καθώς έξι λεπτά μετά το γκολ του ΠΑΟΚ η ΑΕΚ ισοφάρισε εκ νέου αλλά… το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR. Πάλι σέντρα-φάουλ του Λιβάγια, με τον Γιακουμάκη να πιάνει την κεφαλιά και τον Ζίφκοβιτς να κάνει καταπληκτική απόκρουση. Όμως ο Μάνταλος πήρε το… ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-2. O ρέφερι πήγε στο video και τελικά ακύρωσε το γκολ καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μάνταλος…

Το τρελό δεκάλεπτο έσβησε στη συνέχεια καθώς ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους χώρους και η ΑΕΚ δυσκολευόταν να φθάσει με αξιώσεις στην εστία του Ζιφκοβιτς.

Τελικά στο 79’ η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει καθώς αυτή την φορά το VAR ήταν με το μέρος της. Ο Κρίστισιτς έκλεψε από τον Αουγκούστο με τον Γιακουμάκη να δίνει στον Μάνταλο, αυτός να γυρίζει πολύ ωραία και ο Ντέλετιτς με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Πάλι ο ρέφερι στο VAR, αυτή τη φορά για να δει αν έγινε φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης από τον Κρίστισιτς. Τελικά το γκολ μέτρησε μέσα σε αποθέωση και το ντέρμπι πάλι στην ισοπαλία (2-2). Ο ΠΑΟΚ έκανε το λάθος να γυρίσει πίσω για να κρατήσει το 1-2 και την πάτησε. Η απόδοση του δεν είχε καμία σχέση με εκείνη του πρώτου μέρους.

O Eλβετός ρέφερι Στέφαν Κλόσνερ κιτρίνισε τους Γιαννούλη, Βράνιες, Γαλανόπουλο

ΑΕΚ: Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46’ Ντέλετιτς), Κρίστισιτς, Γαλανόπουλος, Λόπες, Μάνταλος (85’ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46’ Γιακουμάκης), Λιβάγια.

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (77’ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (88’ Μαουρίτσιο), Σφιντέρσκι (63’ Ακπομ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter