Ισπανία: 16 αγνοούμενοι και ένας νεκρός από ναυάγιο με μετανάστες

Ισπανία: 16 αγνοούμενοι και ένας νεκρός από ναυάγιο με μετανάστες

Ο αριθμός των αγνοούμενων αγγίζει τους 16 ενώ οι αρχές περισυνέλεξαν 40 ανθρώπους και ένα πτώμα σε ναυάγιο κοντά στη Φουερτεβεντούρα, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Πρόκειται για ναυάγιο που έλαβε χώρα την Τετάρτη, σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από τα Κανάρια Νησιά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων προσφύγων που απέπλευσαν από τις αφρικανικές αρχές με προορισμό τα ευρωπαϊκά εδάφη

Σημειώνεται ότι το 2021, 4.404 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν την απόσταση και να φτάσουν στην Ισπανία. Ο αριθμός αυτός ήταν διπλάσιος συγκριτικά με το 2020, και ο μεγαλύτερος από το 2015, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Caminando Fronteras. Ωστόσο, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά ότι τουλάχιστον 1.176 άνθρωποι χάθηκαν το 2021 προσπαθώντας να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά και άλλοι 384 στην πορεία τους προς την ηπειρωτική Ισπανία και τις Βαλεαρίδες. Με βάση στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, πέρσι έφτασαν σε ισπανικό έδαφος 40.100 μετανάστες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter