Ισπανία: Ακροδεξιός δήμαρχος απαγορεύει την ανάρτησης της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια κτίρια

Ισπανία: Ακροδεξιός δήμαρχος απαγορεύει την ανάρτησης της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια κτίρια

Τις ομοφοβικές προθέσεις του δείχνει ο ακροδεξιός δήμαρχος της Νακέρα, Ιβάν Εξποσίτο, απαγορεύοντας την ανάρτηση της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε δημόσια κτίρια της πόλης της ανατολικής Ισπανίας.

Το Vox βγήκε πρώτο στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στη Νακέρα, μια πόλη στην ανατολική Ισπανία 6.000 κατοίκων, που βρίσκεται περίπου 30 χλμ βόρεια της Βαλένθια, αλλά ο υποψήφιος του κόμματος, ο Ιβάν Εξποσίτο, χρειάστηκε να κάνει συμφωνία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) για να γίνει δήμαρχος, καθώς το ακροδεξιό κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Μια συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, που δημοσιεύτηκε στην τοπική σελίδα του Vox στο Facebook τη Δευτέρα, καθορίζει μια σειρά πολιτικών που ο δήμαρχος και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας τους. Μια από αυτές τις πολιτικές ήταν η απαγόρευση της ανάρτησης της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια κτίρια.

Η Ισπανία θα διεξαγάγει πρόωρες γενικές εκλογές στις 23 Ιουλίου και η συμφωνία μεταξύ του PP και του Vox στη Νακέρα, όπως και παρόμοιες συμφωνίες σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, υπογραμμίζει μια τάση προς την δεξιά από το PP σε ζητήματα «πολέμου κουλτούρας» που εστιάζει το Vox, όπως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, ο φεμινισμός, η μετανάστευση ή ο τοπικισμός.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Νακέρα, που ήρθε δεύτερο στις εκλογές, διαμαρτυρήθηκε για την απαγόρευση αναρτώντας μια σημαία με το ουράνιο τόξο στον λογαριασμό του στο twitter και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να κρεμάσουν τη σημαία από τα παράθυρα, τα μπαλκόνια ή τις βεράντες τους.

 

Πηγή: HuffPost, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter