Ισπανία: Ανοίγει… δειλά η νυχτερινή διασκέδαση σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης

Ισπανία: Ανοίγει… δειλά η νυχτερινή διασκέδαση σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης

Οι ισπανικές περιφέρειες που καταγράφουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης του νέου κορονοϊού θα μπορούν να ανοίξουν ξανά κέντρα νυχτερινής διασκέδασης πριν επιτευχθεί ανοσία αγέλης, η οποία αναμένεται έως τα μέσα Αυγούστου, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας, μετά από συνάντηση με τις περιφερειακές αρχές.

Περιφέρειες με ένα ποσοστό ειδοποίησης 14 ημερών για αριθμό μολύνσεων κάτω των 50 ανά 100.000 άτομα θα μπορούν να ανοίξουν ντίσκο και νυχτερινά κλαμπ έως τις 3 τα ξημερώματα αν και θα συνεχίσουν να ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί.

Δεν κατέστη σαφές εάν θα επιτραπεί να λειτουργήσουν ξανά πίστες χορού και οι συμμετέχοντες σε πάρτι – με ανώτατο όριο έξι ατόμων σε εσωτερικούς χώρους – θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να φορούν μάσκες, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Απαιτείται μια σταδιακή και προοδευτική επιστροφή στην ομαλότητα. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας», ανέφερε σε δημοσιογράφους η Καρολίνα Νταρίας.

Οι υγειονομικές προδιαγραφές καθορίζονται από τις ισπανικές περιφέρειες, αν και σύμφωνα με την υπουργό, αυτό δεν είναι δεσμευτικό.

Η Μαδρίτη, όπου τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι ήδη ανοιχτά μέχρι τη 1 το πρωί, παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις πέντε πρώτες περιφέρειες της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης, απορρίπτει τα κριτήρια και θέλει περισσότερη ευελιξία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter