Ισπανία: Από το Σάββατο καταργείται η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Ισπανία: Από το Σάββατο καταργείται η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Η Ισπανία έχει εμβολιάσει τους μισούς κατοίκους της, από τα συνολικά 47 εκατομμύρια, με τουλάχιστον μία δόση και σχεδόν το 32% (15 εκατομμύρια άνθρωποι) έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Καταγράφοντας ρεκόρ εμβολιασμών (680.540) το τελευταίο 24ωρο, η Ισπανία έχει ήδη χορηγήσει σχεδόν 37,6 εκατομμύρια δόσεις και βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου που είχε θέσει η κυβέρνηση, δηλαδή να εμβολιαστεί πλήρως το 70% του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ο αριθμός των μολύνσεων μειώνεται σταδιακά στην Ισπανία εδώ και πολλές εβδομάδες. Οι αρχές ετοιμάζονται να άρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Δεν θα είναι αναγκαία η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και ανοιχτούς χώρους, εφόσον τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου», είπε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας, που δεν έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα για την παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού. «Είμαστε ενήμεροι για την παραλλαγή Δέλτα. Μέγιστη προσοχή. Το κάναμε με την Άλφα, που δεν είχε επιπτώσεις στον αριθμό των νοσηλειών. Ξέρουμε πώς να σταματήσουν τον ιό και τις παραλλαγές του», τόνισε.

Η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική σε εκδηλώσεις που οργανώνονται σε ανοιχτούς χώρους με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους ορθίων. Η Νταρίας εξήγησε όμως ότι εφόσον οι παριστάμενοι κάθονται, σε ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, δεν θα χρειάζονται μάσκες.

Εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, η μάσκα ήταν υποχρεωτική σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους σε σχεδόν όλη την Ισπανία, από πέρσι το καλοκαίρι, για όλα τα άτομα άνω των 6 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter