Ισπανία: Διέταξε τη σφαγή σχεδόν 90.000 μινκ λόγω κορονοϊού

Ισπανία: Διέταξε τη σφαγή σχεδόν 90.000 μινκ λόγω κορονοϊού

Πάνω από 90.000 μινκ θα θανατωθούν σε ένα αγρόκτημα της Ισπανίας, αφού διαπιστώθηκε ότι πολλά είχαν μολυνθεί με κορονοϊό, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός της περιφέρειας Γεωργίας για τη βορειοανατολική περιοχή της Αραγονίας.

Συγκεκριμένα, η διαταγή αφορά 92.700 μινκ, που είναι πολύτιμα για το δέρμα τους και χρησιμοποιούνται για γούνες.

Αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι ο ιός έφτασε αρχικά στο αγρόκτημα μέσω ενός εργαζόμενου που τον μετέδωσε στα ζώα. Ωστόσο, ο περιφερειακός υπουργός Γεωργίας είπε ότι δεν ήταν απολύτως σαφές εάν «ήταν δυνατή η μετάδοση από ζώα σε ανθρώπους και αντίστροφα».

Όπως μεταδίδει το BBC, το ξέσπασμα της επιδημίας στην περιφέρεια της Αραγονίας ανακαλύφθηκε μετά τη μόλυνση συζύγου εργαζομένου στο αγρόκτημα, τον Μάιο. Ο άνδρας της και άλλοι έξι εργαζόμενοι στη φάρμα βρέθηκαν έκτοτε θετικοί στον ιό.

Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων, τα μινκ απομονώθηκαν και τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση, αλλά στις 13 Ιουλίου τα τεστ έδειξαν πως έχει μολυνθεί περίπου το 87% των ζώων.

Οι ισπανικές αρχές ανέφεραν πως θα δοθεί χρηματική αποζημίωση στην εταιρεία που διαχειρίζεται το αγρόκτημα, σε ένα χωριό περίπου 200 χλμ ανατολικά της Μαδρίτης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter