Ισπανία: Εταιρεία αφαιρεί από τους μισθούς τα διαλείμματα για καφέ και τσιγάρο

Φωτογραφία αρχείου.

Η εταιρεία ενέργειας Galp έλαβε, μέσω δικαστικής απόφασης, το δικαίωμα να κόβει μέρος του μισθού όσων εργαζόμενων επιλέγουν να κάνουν διαλείμματα για καφέ ή για τισγάρο.

Η εταιρεία Galp «πάτησε» πάνω στις πρόσφατες αλλαγές της ισπανικής νομοθεσίας (καθώς πλέον πρέπει να γίνεται καταγραφή της εισόδου και της εξόδου των εργαζομένων από τον χώρο εργασίας) και κατάφερε μέσω απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου να αφαιρεί από τους μισθούς των εργαζομένων που καπνίζουν ή πίνουν καφέ, μέρος του μισθού τους, σύμφωνα με το BBC.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας, οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να τρώνε εν ώρα εργασίας ή να αφήνουν το γραφείο τους για να καπνίσουν, δεν έχουν δικαίωμα να πληρώνονται στην ολότητα της ημερήσιας σύμβασής τους.  

Πλέον, οι εταιρείες μπορούν να καταγράψουν με ακρίβεια πόσο χρόνο περνούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο τους, ούτως ώστε -όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Galp- να υπολογίσουν και τα χρήματα που θα πρέπει να τους δοθούν βάσει του «καθαρού» χρόνου εργασίας. 

Πάντως, η συνδικαλιστική οργάνωση που οδήγησε την υπόθεση της Galp στα δικαστήρια, σκοπεύει να προσβάλλει εκ νέου την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.