Ισπανία: Η Καταλονία επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Ισπανία: Η Καταλονία επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Η Καταλονία αποφάσισε να επιβάλει και πάλι περιοριστικά μέτρα για να φρενάρει την πρόσφατη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 κυρίως μεταξύ των νέων, σε αυτήν την περιφέρεια της βορειοανατολικής Ισπανίας.

Εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνηση δήλωσε ότι οι ντισκοτέκ και άλλοι χώροι νυκτερινής διασκέδασης σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να κλείσουν από το τέλος της εβδομάδας και ότι θα απαιτείται η παρουσίαση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test ή πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιασμού για την συμμετοχή σε εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους με την συμμετοχή άνω των 500 ατόμων.

Η εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της υποχρέωσης χρήσης της μάσκας, τονίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση αυτή δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της αυτόνομης καταλανικής κυβέρνησης. Η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους στην Ισπανία από τις 26 Ιουνίου.

«Με βάση τους αριθμούς που βλέπουμε σήμερα, θεωρούμε ότι η μάσκα θα πρέπει να γίνει και πάλι υποχρεωτική στην Καταλονία, αλλά μόνο η ισπανική κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει».

Εκτός της Καταλονίας, η Ναβάρα ανακοίνωσε επίσης την επαναφορά κάποιων μέτρων από αύριο και είναι πιθανόν να ακολουθήσει η Ανδαλουσία. Ταυτόχρονα, η εκστρατεία εμβολιασμού επιταχύνεται: το 40,3% των 47 εκατομμυρίων Ισπανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 55,9% έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter