Ισπανία: Η νέα «τάξη πραγμάτων» για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης

Ισπανία: Η νέα «τάξη πραγμάτων» για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης

Η νέα πραγματικότητα που επιβάλει η προστασία της δημόσιας υγείας, επιφέρει καινοφανείς αλλαγές και στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου. 

Μία απ΄ αυτές, είναι και οι αναμετρήσεις κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε -μέχρι νεωτέρας- την εκπληκτική ατμόσφαιρα γηπέδων, όπως το «Καμπ Νου» και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ομοίως, οι παίκτες των δύο συλλόγων με τα περισσότερα έσοδα ανά την υφήλιο, οφείλουν να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα και να παίξουν χωρίς θεατές.

Με την επανέναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος, στις 11 Ιουνίου, το «Καμπ Νου», το μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη (σ.σ. 99.354 θέσεις), θα υποδεχθεί άδειο τους Λιονέλ Μέσι και Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης θα εγκαταλείψει τον «καθεδρικό ναό» του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (σ.σ. 81.000 θέσεις) για το μικρό γήπεδο (σ.σ. 6.000 θέσεις) «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», που βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στα προάστια της ισπανικής πρωτεύουσας.

Εξοικειωμένοι με αυτές τις… καυτές ποδοσφαιρικές βραδυές, όπως το clasico, οι παίκτες της Μπάρτσα, θα πρέπει να συνηθίσουν να παίζουν χωρίς θεατές. Για τους «blaugrana», αυτό δεν θα είναι άνευ προηγουμένου, καθώς την 1η Οκτωβρίου 2017, η Μπάρτσα νίκησε την Λας Πάλμας με 3-0 σ΄ έναν αγώνα που έγινε χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Ηταν η «χειρότερη επαγγελματική εμπειρία» για τον Ζεράρ Πικέ, όπως είχε δηλώσει δακρυσμένος τότε.

«Η παρουσία του κόσμου, μας επιτρέπει να ζούμε στιγμές ευτυχίας και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας», σχολίασε ο Αρτούρο Βιντάλ, ενώ ο Κλεμάν Λανγκλέ, σχολίασε: «Όλοι οι παίκτες προτιμούν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα. Αλλά είναι καθήκον μας να παίξουμε χωρίς θεατές. Πρέπει να το αποδεχτούμε, γιατί είναι ο κανόνας τώρα. Αλλά θέλουμε το κοινό να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα, στην Μαδρίτη, οι παίκτες της Ρεάλ προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στο γήπεδο. Όχι όμως στο στάδιο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», που τελεί υπό κατασκευή από την 1η Μαρτίου. Η πανδημία του κορονοϊού, σταμάτησε για λίγο τις εργασίες, αλλά πλέον συνεχίζονται, καθώς σε αυτό βοηθά και η παρατεταμένη παύση της αγωνιστικής δράσης.

Ομως, η απόφαση για την επανέναρξη της La Liga, υποχρέωσε τους διοικούντες να βρουν μία λύση. Ετσι, επελέγη το «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», που βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο, στα βορειοανατολικά προάστια της Μαδρίτης. Εκεί, η Ρεάλ θα δώσει τους έξι εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος που έχουν απομείνει. Αυτό το μικρό γήπεδο, των μόλις 6.000 θέσεων, χρησιμοποιείται συνήθως από την ομάδα γυναικών Τακόν και από την δεύτερη ομάδα των «μερένχες». Πρόκειται για ένα γνώριμο περιβάλλον στον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος εργαζόταν στην Castilla, σε αυτό το γήπεδο για δύο σεζόν, πριν αναλάβει την πρώτη ομάδα. Αλλά σίγουρα, θα είναι ένα… πολιτισμικό σοκ, για τους παίκτες της Ρεάλ, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να παίζουν στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου.

Για να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές συνέπειες, ο σύλλογος έχει εγκαταστήσει επιπλέον φωτισμό και τοποθέτησε… διαφημιστικές πινακίδες στις άκρες του γηπέδου, ενώ από τα τέλη Μαϊου, οι Μαδριλένοι προπονούνται εκεί μία φορά την εβδομάδα, προκειμένου να εξοικειωθούν με τις νέες συνθήκες και μέχρι να ξαναβρεθούν στην «καυτή» ατμόσφαιρα του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter