Ισπανία – Κορονοϊός: Κάθισε για 34 μέρες στο προσκεφάλι του πατέρα του και βγήκαν νικητές

Ισπανία – Κορονοϊός: Κάθισε για 34 μέρες στο προσκεφάλι του πατέρα του και βγήκαν νικητές

Ένας Ισπανός αρνήθηκε να αφήσει μόνο του τον σοβαρά άρρωστο πατέρα του, που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό και πέρασε 34 συνεχόμενες ημέρες στο προσκεφάλι του μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου του, χωρίς να απομακρυνθεί ούτε ώρα, ανακοινώθηκε σήμερα από το νοσοκομείο .

Κάνοντας με τα δακτυλα το σήμα V για τη νίκη, ο Χουάν Αντόνιο κι ο 70χρονος πατέρας του Ρεχίνο, εξήλθαν το περασμένο Σάββατο από το νοσοκομείο της Κοσλάδα κοντά στη Μαδρίτη, όπου πέρασαν 24 ώρες το 24ωρο μαζί για περισσότερο από ένα μήνα.

Όταν ο πατέρας του νοσηλεύτηκε, «οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση και ότι δεν του έμεναν παρά μόνον τρεις, ή τέσσερις ώρες για να ζήσει. “Κι ενόψει αυτής της κατάστασης επιτρέψαμε σε ένα αγαπημένο του πρόσωπο να παραμείνει με τον ασθενή”, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο .

Όμως ο ηλικιωμένος άνδρας αντέδρασε καλά στη θεραπεία και η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται: «την πρώτη νύχτα, ο γιος του έμεινε μαζί του, το ίδιο και τη δεύτερη μέρα», δήλωσε η ίδια εκπρόσωπος.

Κατόπιν ο ίδιος ο γιος νοσηλεύθηκε, ως ύποπτο κρούσμα της νόσου και του απαγορεύθηκε η έξοδος από το δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν κι ο πατέρας του. Και όταν το νοσοκομείο του επέτρεψε να φύγει, ο ίδιος αποφάσισε να παραμείνει κοντά στον γονιό του.

«Αυτό το διάστημα που περάσαμε μαζί μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο», δήλωσε ο γιος στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Το νοσοκομείο παραδέχεται ότι είναι ναι μεν είναι «μια όμορφη ιστορία», αλλά παράλληλα συνιστά και «μια μικρή εξαίρεση», η οποία επετράπη λόγω της ροής των γεγονότων, γιατί δεν επιτρέπεται σε όλους τους οικείους να πουν «θέλω να μείνω μαζί με τον πατέρα μου».

«Έχουμε ένα πρόγραμμα υποστήριξης, αφήνουμε τα αγαπημένα άτομα να εισέρχονται στο δωμάτιο για 15 λεπτά την ημέρα, καλά προστατευμένα και με συνοδεία ψυχολόγου, εάν ο ασθενής πηγαίνει άσχημα και βλέπουμε ότι του έχουν απομείνει λίγες μέρες ζωής, ή όταν η κατάστασή του επιδεινώνεται», πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος.

Με τουλάχιστον 24.275 θανάτους, η Ισπανία είναι η τρίτη πιο σοβαρά πληγείσα χώρα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία.

Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών που ανένηψαν μέσα σε 24 ώρες αυξήθηκε σήμερα στους 6.399, σε ύψος ρεκόρ από την αρχή της επιδημίας στη χώρα, η οποία πλέον σκοπεύει να προχωρήσει στη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter