Ισπανία – Κορονοϊός: Περισσότερα τεστ και σε άτομα χωρίς συμπτώματα

Ισπανία – Κορονοϊός: Περισσότερα τεστ και σε άτομα χωρίς συμπτώματα

Η Ισπανία δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι σχεδιάζει να διευρύνει τη διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό, ώστε να περιλάβει και ανθρώπους χωρίς συμπτώματα, ως πρώτο βήμα προς μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την παγκόσμια πανδημία.

Όπως και στη χειρότερο πληγείσα Ιταλία, η Ισπανία έχει δει τον ρυθμό των νέων κρουσμάτων και θανάτων να επιβραδύνεται τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας την ελπίδα ότι το ‘πικ’ (η κορύφωση της επιδημίας) έχει περάσει.

«Ετοιμαζόμαστε για μια αποκλιμάκωση για την οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι μολυσμένος ώστε να μπορούμε να άρουμε σταδιακά τα μέτρα περιορισμού των Ισπανών πολιτών», δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ στο τηλεοπτικό δίκτυο Antena 3.

Αν και μέχρι τώρα μόνο εκείνοι που έχουν μολυνθεί ή θεωρούνται ύποπτα κρούσματα της Covid-19 έχουν υποβληθεί σε τεστ, τώρα οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στον ευρύτερο πληθυσμό προκειμένου να εντοπίσουν φορείς που μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα, είπε ο Γκονθάλεθ.

Ισπανικές εταιρίες κατασκευάζουν 240.00 κιτ τεστ την εβδομάδα και ενισχύουν την ικανότητά τους, δήλωσε η υπουργός ενώ εξοπλισμός έρχεται επίσης από το εξωτερικό.

Η Ισπανία έχει τεθεί σε καραντίνα από τις 14 Μαρτίου και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε το Σαββατοκύριακο ότι τα περιοριστικά θα παραμείνουν έως τις 26 Απριλίου.

Ωστόσο ο Σάντσεθ άφησε να διαφανεί το ενδεχόμενο χαλάρωσης κάποιων περιορισμών, όπως η παραμονή όλων των εργαζομένων σε μη απαραίτητους τομείς στο σπίτι, μετά το Πάσχα, αν και τα καταστήματα και τα εστιατόρια θα μείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, επιβραδύνθηκε για τέταρτη συνεχή ημέρα ο ρυθμός αύξησης των θανάτων στην Ισπανία, με 637 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, που ανεβάζουν στους 13.055 το σύνολο των νεκρών της επιδημίας Covid-19 στη χώρα.

Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός (950).

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών.

Σήμερα άρθηκαν τα σημεία ελέγχου σε τέσσερις σκληρά πληγείσες πόλεις στη βορειοανατολική περιφέρεια της Καταλονίας, όπου έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 100 θάνατοι, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter