Ισπανία – Κορονοϊός: Χωρίς clubbing φέτος το καλοκαίρι στη Μαγιόρκα και Ίμπιθα

Ισπανία – Κορονοϊός: Χωρίς clubbing φέτος το καλοκαίρι στη Μαγιόρκα και Ίμπιθα

«Η νυχτερινή ζωή θα ακολουθήσει αργότερα, πιθανώς όχι πλέον αυτό το καλοκαίρι. Μόνο με υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών μπορούμε να έχουμε και πάλι νυχτερινή ζωή. Με τυχόν γρήγορο άνοιγμα θα θέσουμε σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες που έχoυν κάνει οι πολίτες μας για την καταπολέμηση της πανδημίας», δήλωσε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης των Βαλεαρίδων νήσων, Φρανθίνα Αρμενγκόλ, σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Η Αρμενγκόλ περιέγραψε επίσης την πανδημία του κορονοϊού ως «ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας τον τουρισμό των ακροτήτων. Οι Βαλεαρίδες νήσοι έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν ποιοτικό τουρισμό με μεγαλύτερο σεβασμό στη φύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών τους. Ο κορονοϊός μάς έδειξε για άλλη μια φορά την ανάγκη για υπεύθυνο και αξιοπρεπή τουρισμό. Αυτή είναι τώρα η προτεραιότητά μας και είναι ευπρόσδεκτες oι οικογένειες και οι παραθεριστές οι οποίοι ενδιαφέρονται για αθλητικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό τουρισμό», τόνισε.

«Οι εμπειρίες με το άνοιγμα στους Γερμανούς τουρίστες από το Πάσχα ήταν πολύ θετικές. Μεταξύ των 40.000 παραθεριστών ο δείκτης θετικότητας ήταν πολύ χαμηλός. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να μετακινηθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο τα μέτρα ήταν πολύ πιο χαλαρά από ό, τι στη Γερμανία. Πολλοί Γερμανοί έρχονται σε εμάς με την αίσθηση ότι επιτέλους ξαναβγαίνουν έξω και αφήνουν τη δύσκολη περίοδο πίσω τους. Εδώ και αρκετές ημέρες, στις Βαλεαρίδες νήσους ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω των 25. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια για τους τουρίστες και τον τοπικό πληθυσμό. Τα καταλύματα προετοιμάζονται με τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας», πρόσθεσε.

Ειδικά η Μαγιόρκα αφαιρέθηκε από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου στη Γερμανία στις 14 Μαρτίου. Η ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών καταργήθηκε επειδή ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε εκεί κάτω από 50 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Αυτό έκανε τις διακοπές εκεί και πάλι δυνατές και μάλιστα χωρίς καραντίνα κατά την επιστροφή των τουριστών στη Γερμανία.

Πρόγνωση για την πορεία του τουρισμού φέτος τις τέσσερις Βαλεαρίδες νήσους δεν διακινδύνευσε πάντως η Αρμενγκόλ: «Είναι πολύ δύσκολο να δώσεις έναν ακριβή αριθμό. Κανονικά τέτοια εποχή ξεκινούσε η πρώτη τουριστική περίοδος», είπε.

Ωστόσο, εκτιμά ότι «η φετινή θερινή περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι. Αυτό θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε ξανά την οικονομία μας. Στις Βαλεαρίδες νήσους, που εξαρτώνται ιδιαίτερα από τον τουρισμό, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού πιο έντονα από οπουδήποτε αλλού στην Ισπανία», υπογράμμισε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης των Βαλεαρίδων νήσων.

Πηγή: Funke Mediengruppe, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter