Ισπανία: Με τα τρακτέρ μέσα στις πόλεις οι αγρότες – 12 προσαγωγές (Video)

Ισπανία:  Με τα τρακτέρ μέσα στις πόλεις οι αγρότες – 12 προσαγωγές (Video)
Αγρότες οδηγούν τα τρακτέρ τους κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη, Ισπανία, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024. Καθρεφτίζοντας τις διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, χιλιάδες αγρότες στην Ισπανία πραγματοποίησαν την Τετάρτη δεύτερη ημέρα διαμαρτυρίας με τρακτέρ σε όλη τη χώρα, αποκλείοντας αυτοκινητόδρομους για να απαιτήσουν αλλαγές στις αγροτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέτρα για την καταπολέμηση της αύξησης του κόστους παραγωγής και της σοβαρής ξηρασίας. (AP Photo/Emilio Morenatti)

Ισπανοί αγρότες οδήγησαν σήμερα 8/2/24 τα τρακτέρ τους μέσα από δρόμους πόλεων διαταράσσοντας την κυκλοφορία καθώς εντείνουν τη διαμαρτυρία τους για τα εκτοξευόμενα κόστη, τη γραφειοκρατία και τον φθηνό ανταγωνισμό από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν αυθόρμητα προχθές, Τρίτη, μετά την επέκτασή τους από άλλες χώρες της ΕΕ, υποστηρίζονται από τις τρεις μεγάλες ενώσεις αγροτών της χώρας.

Δεκάδες τρακτέρ περικύκλωσαν το περιφερειακό κοινοβούλιο στη Βαρκελώνη αφού οι οδηγοί τους πέρασαν τη νύχτα στο κέντρο της πόλης.

Αγρότες διατάραξαν την κυκλοφορία σε μικρότερες πόλεις σε όλη τη χώρα, περιλαμβανομένης της κεντρικής Άβιλα, της Βιτόρια στον βορρά και της Αντεκέρα στον νότο.

Οι Ισπανοί αγρότες ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Βέλγιο, όπου οι κινητοποιήσεις σημαδεύτηκαν κάποιες φορές από επεισόδια.

Οι αγρότες σε πολλές χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν πως οι κανόνες για να προστατευθεί το περιβάλλον τούς κάνουν λιγότερο ανταγωνιστικούς σε σχέση με τους αγρότες σε άλλες περιοχές. Λένε επίσης ότι ασφυκτιούν από τους φόρους και τη γραφειοκρατία.

Μεγάλες ποσότητες εισαγωγών από την Ουκρανία, για την οποία η ΕΕ δεν εφαρμόζει ποσοστώσεις και δασμούς από την εισβολή της Ρωσίας, και η επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και τον νοτιοαμερικανικό συνασπισμό Mercosur έχουν πυροδοτήσει τη δυσαρέσκεια για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανέφερε πως η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές στη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων που περιελάμβαναν αποκλεισμούς αρκετών μεγάλων κέντρων διανομής προϊόντων. Η κυβέρνηση και οι ενώσεις λιανικής δεν αναμένουν άμεσες ελλείψεις τροφίμων.

Η ομοσπονδία μεταφορών FENADISMER ανέφερε πως οι αποκλεισμοί επηρεάζουν πάνω από 80.000 φορτηγά.

Από την Τρίτη, Ισπανοί αγρότες αποκλείουν αυτοκινητοδρόμους και λιμάνια στη Μάλαγα και την Καστεγιόν και λεωφόρους στη Βαρκελώνη και αλλού.

Οι κινητοποιήσεις οδήγησαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει τη χορήγηση επιπλέον 269 εκατομμυρίων ευρώ ως επιδοτήσεις σε έως 140.000 αγρότες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκαταλείψει ένα σχέδιο για μείωση στο μισό της χρήσης φυτοφαρμάκων στην Ένωση.

Οι αγρότες φτιάχνουν οδοφράγματα αφού μπλοκάρουν έναν αυτοκινητόδρομο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κοντά στη Mollerussa, στη βορειοανατολική Ισπανία, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024. Από νωρίς το πρωί, οι αγρότες σε όλη την Ισπανία πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες με τρακτέρ σε όλη τη χώρα, αποκλείοντας αυτοκινητόδρομους και προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση για να απαιτήσουν αλλαγές στις πολιτικές και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέτρα για την καταπολέμηση της αύξησης του κόστους παραγωγής. (AP Photo/Emilio Morenatti)

Διαβάστε επίσης:

Copernicus: Ο πιο ζεστός Ιανουάριος που έχει καταγραφεί!

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου στην χερσόνησο Ρεϊκιάνες (Video)

Πακιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί ενώ διεξάγονται βουλευτικές εκλογές

«Καρφιά» ιν’τ Βελντ προς ηγέτες της ΕΕ για τη στήριξη σε Μητσοτάκη – «Εάν δείχνεις “καλός”, η Κομισιόν δεν θα σου πει τίποτα»

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter