Ισπανία: Νέα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού – Συγκεντρώσεις το πολύ 10 ατόμων

Ισπανία: Νέα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού – Συγκεντρώσεις το πολύ 10 ατόμων

Συγκεντρώσεις το πολύ 10 ατόμων, απαγορευμένα κοκτέιλ και χοροί μετά τους γάμους: η περιφέρεια της Μαδρίτης, η πλέον πληγείσα από την αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19 στην Ισπανία, ενέκρινε σήμερα νέα μέτρα απέναντι στην έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Από τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου και «για τουλάχιστον 15 ημέρες», ο αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπεται να συγκεντρώνονται στον υπαίθριο χώρο ενός καφέ αλλά και στο εσωτερικό μιας ιδιωτικής κατοικίας μειώνεται σε 10, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, αξιωματούχος αρμόδιος για την υγεία στoυς κόλπους της περιφερειακής κυβέρνησης.

Η χωρητικότητα των χώρων λατρείας ή των αιθουσών που φιλοξενούν γάμους ή όπου οι οικείοι του ξαγρυπνούν τον νεκρό μειώνονται στο 60% από 75% μέχρι τώρα. Απαγορεύονται επίσης τα κοκτέιλ με όρθιους στους γάμους όπως και οι χοροί.

Επίσης θα μειωθεί η χωρητικότητα στα καταστήματα, στους ζωολογικούς κήπους, στα ψυχαγωγικά πάρκα αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των προσώπων που έχουν επιφορτιστεί με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων μόλυνσης θα ξεπεράσει τους χίλιους ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο εκατομμύρια γρήγορα τεστ COVID-19, ανέφερε ακόμη.

Όπως και την άνοιξη, η Μαδρίτη είναι η πιο πληγείσα ισπανική περιοχή από το δεύτερο κύμα της επιδημίας στην Ισπανία.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε αυτή την εβδομάδα την ανησυχία του για την εξέλιξη της επιδημίας στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από το υπουργείο Υγείας, στην περιφέρεια έχουν σημειωθεί 73 από τους 191 θανάτους που έχουν καταγραφεί τις επτά τελευταίες ημέρες και το 30% των κρουσμάτων.

Ο Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο διαβεβαίωσε ωστόσο πως η κατάσταση «δεν συγκρίνεται με τίποτα με εκείνην κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο».

Εξήγησε πως ο μέσος όρος της ηλικίας των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι τα 38 έτη και πως η πλειονότητα των κρουσμάτων «συγκεντρώνεται στη νότια ζώνη» της περιφέρειας, οι κάτοικοι της οποίας έχουν ήδη κληθεί να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη.

Είπε επίσης πως το νοσοκομείο Isabel Zendal, ένα τεράστιο συγκρότημα 45.000 τετραγωνικών μέτρων η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου με σκοπό να αποφευχθεί «η συμφόρηση των υπόλοιπων νοσοκομείων» σε περίπτωση υγειονομικής κρίσης, βρίσκεται «στο 33% της υλοποίησής του». Αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter