Ισπανία: Νέες φοροελαφρύνσεις από την κυβέρνηση Σάντσεθ κατά της ακρίβειας – Μειώνει στο 5% το φόρο για το ρεύμα

Ισπανία: Νέες φοροελαφρύνσεις από την κυβέρνηση Σάντσεθ κατά της ακρίβειας – Μειώνει στο 5% το φόρο για το ρεύμα

Περαιτέρω μειώσεις στον φόρο του ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση, με στόχο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί  στους Ισπανούς από την ακρίβεια, ενώ ο πληθωρισμός στην ΕΕ βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

«Πριν ένα χρόνο μειώσαμε τον ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια από το 21% στο 10%. Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα τον μειώσουμε από το 10% στο 5% προκειμένου να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους πολίτες από τις επιπτώσεις του πολέμου» στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μιλώντας στο κοινοβούλιο, χωρίς να διευκρινίσει για πόσο θα διαρκέσει το μέτρο.

Η ισπανική κυβέρνηση, που στα τέλη Μαρτίου υιοθέτησε ένα πακέτο μέτρων διάρκειας τριών μηνών για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αναμένεται να λάβει επιπλέον μέτρα το Σάββατο στη διάρκεια έκτακτου υπουργικού συμβουλίου με στόχο να απαλύνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, που τον Μάιο έφτασε το 8,7% σε ετήσια βάση.

Η κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει προς το παρόν ποια άλλα μέτρα θα ανακοινωθούν το Σάββατο, αλλά εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα, κυρίως από το κόμμα Podemos, που συμμετέχει με το Σοσιαλιστικό Κόμμα στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Την απόφαση αυτή του Ισπανού Πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ φαίνεται ότι επίσπευσε η ήττα του κόμματός του στις πρόσφατες τοπικές εκλογές της Ανδαλουσίας όταν και έχασε τα πρωτεία μετά από πολλά χρόνια από το Λαϊκό Κόμμα.

Η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίας πρότεινε επίσης τη μείωση κατά 50% της τιμής των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και την παροχή μιας επιταγής 300 ευρώ στους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Η Μαδρίτη έχει υιοθετήσει πολλά πακέτα μέτρων από πέρυσι το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter